Noile tarife pentru transportul pe cablu din Sinaia au stârnit un val de reacții în online: „Poate se eliberează pârtiile de paltonari”

Data publicării:
sinaia
Noile tarife pentru transportul pe cablu din Sinaia au stârnit un val de reacții în online. Foto: Facebook/Gondola Sinaia

Noile tarife pentru transportul pe cablu din Sinaia au fost publicate, miercuri, pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia, anunţul generând un val de reacţii, cele mai multe de nemulţumire, faţă de preţurile majorate.

Conform sursei citate, în sezonul de iarnă 2022-2023, un skipass pentru adulţi, valabil o zi în weekend, costă 230 de lei, în cursul săptămânii tariful fiind de 210 lei.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani vor plăti 135 de lei în cursul săptămânii şi 150 de lei în weekend, iar seniorii, adică persoane peste 65 de ani, vor achita 170 de lei pentru un skipass valabil o zi în cursul săptămânii şi 190 de lei pentru un skipass valabil sâmbăta sau duminica.

De asemenea, turiştii au la dispoziţie şi skipassuri valabile 2 sau 3 zile, preţurile fiind de 395/520 lei pentru adulţi, 270/400 lei pentru copii şi 330/480 lei pentru seniori.

Tarifele pentru cartelele cu puncte pentru adulţi pleacă de la 100 de lei, cele de 24 de puncte, şi ajung până la 825 de lei cele cu 300 de puncte. Pentru copii, tarifele sunt de 60 de lei până la 540 de lei, iar seniorii plătesc între 90 lei şi 700 de lei pentru cartelele cu puncte.

Totodată, iubitorii sporturilor de iarnă au şi opţiunea unui skipass de sezon, care costă 5.000 de lei.

Postarea de pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia a generat sute de comentarii, cele mai multe cu nemulţumiri.

"Vă doresc vânt puternic şi defecţiuni cât mai multe sezonul asta! Preţul este neconform cu ce oferiţi, cozi mari pe bani din ce în ce mai mulţi. Luaţi de vă bucuraţi, nu m-a crezut nimeni când spuneam că înainte să ne bucurăm că au monopol pe Sinaia trebuie să aşteptăm preţurile. Gondola, cum rămâne cu: 'staţi liniştiţi, preţurile nu vor fi astronomice'?", este unul dintre comentarii.

"Aţi băgat nocturnă, gondola funcţionează în toate condiţiile de vreme, aţi deschis ski park dedicat, avem peste 20 de km de pârtie amenajată? Nu de alta da să stiu de ce dau cu 25% mai mult pentru aceleaşi condiţii", a scris un alt urmăritor.

"Felicitări! Aţi depăşit Franţa!", a transmis o altă persoană.

Pe de altă parte, altcineva este de părere că noile tarife vor elimina "paltonarii" de pe pârtii. "Cândva, schiul era un sport mai elitist, ca tenisul sau golful... Azi orice ţopârlan îşi pune schiurile în picioare şi culcă la pământ tot ce întâlneşte în cale... Poate preţurile astea vor mai elibera pârtiile de paltonari".

Recent, Primăria Sinaia a cumpărat activele Teleferic Sinaia, astfel că în staţiune va exista, din acest sezon, skipass unic pentru transportul pe cablu.

"Da, vestea cea mare este că suntem în plin proces de achiziţionare a activelor Teleferic Sinaia. Este o reparaţie istorică, un moment extrem de important pentru schiul sinăian şi pentru întreaga comunitate locală. Am câştigat licitaţia, în următoarele săptămâni vom încheia contractul de vânzare - cumpărare. Din acel moment vom avea skipass unic pe toate instalaţiile de transport pe cablu din Sinaia", se arăta într-o informare postată, la începul acestei luni, pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia.

Primarul de la Sinaia, Vlad Oprea, a declarat la acel moment pentru Agerpres că instalaţiile şi clădirile aferente Teleferic Sinaia au fost cumpărate de primărie cu suma de 2 milioane de euro, rezultatul major al acestei investiţii fiind acela că va exista o cartelă unică pentru transportul pe cablu.

Instalaţiile vizate de această tranzacţie sunt telecabinele care leagă centrul staţiunii de domeniul schiabil, una mergând până la Cota 1400, cealaltă de la 1400 la Cota 2000, un telescaun relativ nou care merge de la Cota 1400 la 2000, un telescaun vechi în Valea Dorului, un teleschi vechi tot în Valea Dorului, parcarea de la baza telecabinei din Sinaia şi mai multe clădiri.

Vlad Oprea a precizat că anul acesta au fost făcute investiţii de aproape 5 milioane de euro.

Odată cu deschiderea sezonului de schi, va fi inaugurat un telescaun nou în Valea Dorului, care va deservi şase pârtii, dintre care trei sunt noi.

De asemenea, a fost cumpărat un utilaj nou de bătut zăpada şi au fost făcute investiţii în cel mai performant sistem de parcare în zona telegondolei.

Sinaia va avea, din acest sezon, circa 30 de kilometri de pârtii, fiind staţiunea cu cel mai mare domeniu schiabil din România, a mai spus primarul.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri