Nora fostului lider ţărănist Ion Raţiu, ostatic după un atentat terorist

Data publicării:
ostatic

Stabilită acum în România, Pamela Raţiu spune că nu va uita niciodată momentele de groază prin care a trecut atunci. Iniţial, avionul zbura de la Atena la Roma când a fost deturnat de cel puţin doi bărbaţi şi forţat să aterizeze în Beirut. Peste 150 de persoane se aflau la bord în acel moment. Cu puţin combustibl, cu terorişti în cabină, pilotul a fost nevoit să revină la sol.

Imediat după decolare, ceea ce părea a fi o simplă ceartă între doi pasageri s-a dovedit a fi un atac terorist. Pamela Raţiu se afla în avionul deturnat, alături de soţul său de atunci, Demis Roussos.

Am văzut acele grenade şi pistoale şi, cum nu le mai văzusem anterior, i-am spus lui Demis "Ia te uită!". Pur şi simplu nu am realizat că totul este real. Nu te aştepţi la aşa ceva! Apoi s-au întors spre noi, au spus: "Tu şi tu, sus!". Şi apoi eram eu şi Denis cu mâinile sus”, a povestit Pamela Rațiu.

Au urmat 19 ore în care aeronava a zburat în derivă. Prima oprire a fost în Algeria, unde avionul a fost realimentat, iar teroriştii au eliberat o parte din femei şi copiii. Pamela Raţiu şi soţul ei au rămas în avionul care a ajuns apoi la Beirut. Pamela Raţiu spune că niciunul dintre cei care a trecut printr-un astfel de moment nu va uita ce înseamnă să te afli sub ameninţarea armei unui terorist.

Când au loc astfel de evenimente, ca cel din Paris, totul revine şi totul e viu în memorie din nou. Ştii cum se simt acei oameni din supermarket. Înţelegi teroarea prin care trec, pentru că aceşti oameni urlă la tine pentru că trebuie, e parte din sistemul lor de a te teroriza. Vin direct în faţa ta şi strigă la tine. Chiar dacă ştii că nu ai nicio vină, eşti îngrozit”, a povestit Pamela Rațiu. 

Pamela Raţiu este în prezent căsătorită cu Indrei Raţiu, fiul fostului lider ţărănist Ion Raţiu, şi este printre altele membră a consiliului director al Centrului Raţiu pentru Democraţie. De mai bine de 14 ani, Pamela Raţiu locuieşte în municipiul Turda, judeţul Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
avion
Terorismul aviatic, prin ochii unui fost ostatic
RATIU
Fiul lui Ion Raţiu, distins de Casa Regală Britanică
pamela
Din America, acasă, în România
Partenerii noștri