Norvegian înşelat cu 30.000 de euro de o româncă pe internet

Data actualizării: Data publicării:
tastatura, calculator, internet, posibil hacker

Un bărbat din Norvegia a fost înşelat cu 30.000 de euro de o tânără din judeţul Timiş, cu care a vorbit pe internet. Femeia s-a plâns că a avut un accident rutier şi are probleme de sănătate, însă nu are bani pentru tratament, ea trimiţându-i, ajutată de doi prieteni, fotografii cu facturi medicale.

Poliţiştii de la Combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT au facut, vineri, patru percheziţii în judeţele Timiş şi Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în fraude informatice şi înşelăciune, potrivit News.ro.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat două laptopuri, o tabletă, un aparat foto, patru telefoane mobile, carduri de memorie, cartele telefonice şi dispozitive optice de stocare a datelor.

„Percheziţiile au fost făcute în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări faţă de trei persoane cu vârste între 23 şi 32 de ani, pntru constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi înşelăciune. În cursul anului 2015, unul dintre membrii grupării, o femeie de 23 de ani, ar fi intrat în dialog cu un cetăţean norvegian, prin intermediul unui site de socializare, iar după o perioadă discuţiile ar fi luat o turnură privată şi, sub diferite pretexte, bărbatul ar fi fost determinat să trimită bănuiţilor diferite sume de bani. Banii au fost remişi prin intermediul serviciilor de transfer rapid”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că, în urma unor mai multe discuţii cu cetăţeanul norvegian, tânăra din Timişoara i-a spus acestuia că a avut un accident rutier şi are probleme de sănătate. Femeia s-a plâns că nu are bani de tratamente şi chiar i-a trimis bărbatului, ajutată de doi prieteni, fotografii cu facturi medicale pentru a fi cât mai convingătoare.

Norvegianul i-a trimis femeii diverse sume de bani, în total 30.000 de euro, însă la un moment dat şi-a dat seama că a fost înşelat şi a anunţat Poliţia.

Tânăra şi cei doi prieteni ai săi urmează să fie audiaţi la sediul DIICOT Timişoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri