Nouă luni elevi, trei luni angajați

Data publicării:
elevi lucru - captura - 23 iulie 2015

180 de elevi şi studenţi din judeţul Harghita şi-au găsit un job în această vară. De câştigat au şi patronii care îi angajează. Ei primesc o bonificaţie de 250 de lei pe lună pentru fiecare tânăr. Cele mai multe companii care oferă locuri de muncă sunt din domeniul textil şi cel al panificaţiei.

Hermina tocmai a terminat clasa a IX-a. Vara asta vrea să meargă în vacanţă în Turcia, iar pentru asta are nevoie de bani. Aşa că s-a hotărât să se angajeze. Iar prima companie la care a aplicat a şi angajat-o pentru două luni. Lucrează la o fabrică de panificaţie, în secţia de ambalare. „Am venit bineînţeles pentru bani, în primul rând, dar pot să primesc experienţă aici şi asta este folositor pentru mine în viitor”, a declarat aceasta.

La fabrica de pâine din Miercurea Ciuc mai sunt angajaţi pe timpul verii încă 17 elevi. Lucrează în ture, iar cei care au sub 18 ani au program de şase ore pe zi.

24 de companii din judeţul Harghita s-au înscris anul acesta la programul iniţiat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri