Noua modalitate de a trata dependența de droguri

Data publicării:
Ban Introduced On Smoking Marijuana In Public Areas

Cinci tineri din Constanţa sunt ajutaţi de cai şi delfini ca să treacă peste dependenţa de droguri. Deocamdată vorbim despre un program pilot. Specialiştii sunt optimişti: spun că legătura care se creează cu animalele dă rezultate uimitoare, aşa că sunt şanse mari ca programul să se implementeze în toată ţara.

Tânăra din imagini are 15 ani, iar primul său contact cu drogurile l-a avut la 12 ani.

„Anturajul a fost de vină, în special prietenii. Ia un fum, ia două, ia trei, până s-a ajuns la mai multe”, spune Mara, dependentă de droguri.

În cele din urmă, părinţii şi-au dat seama că ceva nu este în regulă cu fata lor.

„De la ochii roşii, tata mă controla prin geantă şi găsea şi atunci îşi dădea seama, sau chiştoacele uitate prin scrumieră”, adaugă Mara, dependentă de droguri .

Dependentă de droguri a fost şi Ioana, în vârstă de 17 ani. A fumat timp de un an etnobotanice.

„Mă certam cu familia mea, mă îndepărtam de prietenii care contau pentru mine, îmi supăram părinţii foarte mult. Eram nervoasă, eram detaşată complet”, spune Ioana, dependent de droguri .

„Părinții nu înţeleg de ce s-au apucat de droguri, pierd contactul cu cei din jurul lor. Practic se închid în ei înşişi şi contactul cu animalele îi ajută să se redeschidă emoţional”, afirmă Noemi Verioti, psiholog.

Programul este unul pilot şi se va desfăşura timp de un an. Dacă va avea rezultate bune va putea fi implementat la nivel naţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri