Nu vor depozit de produse chimice în sat. Localnicii din Gârbău se plâng de efectele unui astfel de proiect

Data publicării:
depozitcluj

„Uitaţi-vă! Aici e calea ferată, de la 100-150 de metri de casa noastră va fi depozit de produse chimice”, spune Valentin Tot, un localnic care se teme că depozitul de substanţe chimice va fi un adevărat pericol pentru el. Aşa că se opune investiţiei.

„Se poate întâmpla orice, o scurgere de produse chimice, o scurgere de gaz, vor veni cisterne cu acetilenă, cu acid sulfuric cu acid clorhidric”, adaugă acesta

Ca să arate că nu sunt deloc puţini cei care se opun acestei investiţii, localnicii din sat au pregătit peste 700 de chestionare pentru a realiza un sondaj de opinie.

„Noi așteptăm foarte mulți investitori aici în sat și să vină clujeni să se mute aici, avem terenuri de vânzare cei mai mulți, să-și facă case și să se dezvolte comuna mult, dar cu depozitul acesta nu se va dezvolta și noi să scădem”, susține un alt localnic Cornel Pârv.

Oamenii spun că riscul poluării mediului este mult prea mare.

Depozitul ar urma să se întindă pe o suprafață de aproximativ două hectare. În proiectul prezentat localnicilor de reprezentanții firmei se arată că eventualele efecte negative asupra apelor pot apărea doar în cazul unor scurgeri accidentale de produse chimice.

Undeva între 80-90% nu vor dori probabil această construcţie”, susține Gheorghe Broaina, primarul comunei Gârbău.

Firma care vrea să construiască depozitul deține în România încă patru puncte de lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri