Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 71

Data publicării:
pat gol de spital_shutterstock_183418442
Foto: Shutterstock

Un bărbat din judeţul Iaşi şi unul din judeţul Ilfov au murit din cauza gripei, medicii anunţând, vineri, confirmarea diagnosticului. Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns astfel la 71 de la debutul sezonului rece 2017 - 2018, scrie News.ro.

pat gol de spital_shutterstock_183418442
Foto: Shutterstock

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a anunţat, vineri, că au fost confirmate două noi decese provocate de gripă, fiind vorba despre doi bărbaţi.

Unul dintre ei, în vârstă de 68 de ani, era din judeţul Iaşi şi a murit vineri dimineaţă. Medicii au confirmat virus gripal tip A, pacientul fiind nevaccinat antigripal.

Al doilea bărbat, în vârstă de 77 de ani, era din judeţul Ilfov, iar decesul a survenit în cursul zilei de joi. În urma analizelor a fost confirmat virus gripal tip A. Pacientul suferea de boli cronice şi nu a fost vaccinat antigripal. 

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 71 de la debutul sezonului 2017 - 2018. 

Potrivit statisticilor, în ultima săptămână s-au înregistrat 1.727 de cazuri compatibile cu gripa, ca simptomatologie, faţă de 85 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri