O a doua poartă de la intrarea în Timișoara, spaima localnicilor

Data publicării:
poarta

Localnicii de la Timişoara se tem că pot sfârşi oricând ca studentul la Medicină strivit de poartă metalică doborâtă de furtună acum două săptămâni. O construcţie asemănătoare există şi la altă intrare în oraş. Consilierii municipali vor să fie verificată urgent structura de rezistenţă, mai ales că este opera aceleiaşi firme care a construit-o şi pe cea căzută la vijelie. Primarul se opune însă, pe motiv că procurorii anchetează moartea tânărului, şi nu vrea să perturbe investigaţia.

Poarta de la una dintre intrările în Timişoara a omorât un om în timpul furtunii de pe 17 septembrie. A fost doborâtă de vântul care a suflat cu aproape 100 de kilometri pe oră şi a căzut peste o maşină în care era un student.

Anchetatorii caută vinovaţi, dar între timp localnicii nu se simt în siguranţă. În alt capăt al oraşului, o construcţie identică le dă fiori. Se tem să mai treacă pe sub ea.

Consilierii locali i-au cerut primarului de la Timişoara să facă o expertiză în regim de urgenţă ca să anunţe localnicii dacă poarta este sigură sau nu.

Dan Idolu, consilier local PSD: Dacă expertiza va spune că este necesară o autorizaţie de demolare, trebuie demolată construcţia.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei: Nu face primăria în momentul de faţă expertiză. Îndemn pe toată lumea să lase organele de anchetă să îşi facă ce vor. Nu trebuie perturbate organele de anchetă.

Reporterii Digi24 au încercat să ia legătura cu firma care a modernizat poarta în 2015, dar când au aflat cine îi caută, reprezentanţii companiei au întrerupt discuţia. Compania a încasat 200 de mii de lei pentru acele lucrări pe care le-a primit fără licitaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri