O adolescentă s-a pierdut în Munții Retezat. Salvamontiștii au fost anunțați după 12 ore

Data publicării:
muntii retezat

Fata de 14 ani a plecat marți împreună cu colegii de la Centrul de Plasament din Lupeni, profesori, preoţi şi rude. Cel mai aşteptat moment al excursiei ar fi trebuit să se petreacă miercuri. Cei 15 adolescenți, împreună cu 10 adulți, au pornit la pas spre lacul Bucura. Grupul a ajuns fără probleme la lacul aflat la peste 2.000 de metri altitudine. După ce au admirat peisajul, au pornit înapoi spre tabăra din zona Poiana Pelegii. Aproape de destinație, în jurul orei 16, adolescenta s-a desprins de grup.

„A fost poate o diferenţă de câteva minute când ea s-a grăbit un pic să meargă spre cort, când am coborât de la Lacul Bucura, în data de 20, undeva în jurul orelor 3. Toţi care erau mai în faţă s-au gândit că ea se grăbeşte să-şi rezolve problemele fiziologice”, a spus preotul Cristian Ralu.

Adulții au pornit căutările în jurul taberei. Cu toate că nu au găsit-o nu au anunţat echipele de salvare decât a doua zi. Abia joi au pornit în căutarea fetei şi salvatori profesionişti. Ei au aflat că, la patru ore de la dispariţie, fata a fost văzută la zeci de kilometri distanţă, pe malul lacului Gura Apelor.

„A fost văzută în seara zilei de miercuri de o familie care lucra la o exploatare forestieră. A fost invitată să doarmă acolo. A spus că vrea să ajungă la un oraș”, a spus Dan Terteci, director Cancelarie Prefectura Hunedoara.

Familia susţine că fata şi-a văzut de drum. Salvamontiţii avertizează că pericolele din zonă sunt foarte mari, mai ales din cauza urşilor şi lupilor din rezervaţia naturală.

„Ar putea să calce strâmb până la a ajuge la situația în care să fi fost atacată de un animal sălbatic. Cei de la Ministerul de Interne au solicitat ridicarea unuia sau două elicoptere”, a spus Andrei Mureşan, Salvamont Hunedoara.

Există însă și un licăr de speranță. Echipele de căutare speră că adolescenta s-a întâlnit cu un grup de turiști care ar fi putut să o ducă totuşi într-un oraş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri