O bătrână internată cu fractură la picior a sunat la 112 pentru că voia să meargă la toaletă, dar nimeni nu a ajutat-o

Data actualizării: Data publicării:
Bătrână pe un pat de spital.
Bătrână pe un pat de spital. Imagine ilustrativă. Foto: Profimedia Images

O bătrână de 79 de ani, care a ajuns la Spitalul Județean din Botoșani cu fractură la picior, a sunat la 112 și i-a spus operatorului că vrea să meargă la toaletă, însă niciun cadru medical nu i-a răspuns atunci când a strigat că are nevoie de ajutor. Serviciul de urgență a luat legătura cu medicii unității medicale și abia atunci cineva a mers în salonul unde se afla femeia.  

Potrivit publicației locale Monitorul de Botoşani, femeia a ajuns la Spitalul de Urgenţă Mavromati din Botoşani cu o fractură de femur şi a fost internată temporar într-o zonă unde a fost testată anti-Covid. Bătrâna a rămas singură, iar atunci când a dorit să meargă la toaletă a strigat după o asistentă, fără să primească răspuns. Ea a sunat la 112 și a explicat operatorului că are nevoie de ajutor. 

Reprezentanţii dispeceratului pentru serviciul de urgenţă au luat legătura cu cadrele medicale.

„Femeia a apelat serviciul 112 şi a precizat că ar avea piciorul luxat şi nu se ocupa nimeni de ea. A spus că era internată singură într-un salon, nu se poate deplasa şi dorea să meargă la toaletă, iar nimeni nu o băga în seamă”, a spus un dispecer din cadrul serviciului de urgenţă. 

Conducerea Spitalului Judeţean Botoşani nu a comentat această situaţie, dar a prezentat fişa pacientei, mai scrie sursa citată. 

”Pacienta s-a prezentat în Urgenţe la ora 02.22, cu o fractură complexă la nivelul femurului, care necesita internarea pe secţia de ortopedie şi operaţie. Potrivit protocoalelor, peste 20 de minute aceasta a fost investigată în urgenţă, unde i s-au făcut radiografii şi i s-au luat analize specifice. I-au fost administrate o serie de calmante, din cauza durerilor pe care le avea de la fractură. Peste o oră de la prezentare, la 03.24, aceasta a fost evaluată din nou şi i-a fost făcut şi testul Covid, pentru că era nevoie de internare. La ora 06.17 femeia a fost internată pe secţia Oftalmologie, care este o secţie tampon, pentru cazurile care necesită internare, până la sosirea rezultatului testului Covid”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Botoşani, Ioan Asaftei, citat de Monitorul de Botoşani.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri