O biserică din Sibiu face zilnic slujbe pentru pacienții cu coronavirus: „Să ne rugăm pentru bolnavii din China”

Data publicării:
oameni in gara cu masti de protectien pe fata de frica sa nu se contamineze cu noul virus din china
Foto: Guliver/Getty Images

O biserică din Sibiu cheamă credincioșii, de miercuri, la slujbe zilnice, în timpul cărora să se roage pentru bolnavii cu coronavirus. „Să ne rugăm pentru bolnavii din China”, spune preotul de la Biserica din curtea Spitalului TBC din Sibiu.

Preotul Cătălin Dumitrean, care slujește la Biserica din curtea Spitalului TBC din Sibiu, i-a chemat pe credincioși la slujbă, de miercuri timp de o săptămână. Aici se va oficia Taina Sfântului Maslu, „pentru liniștea și bolnavilor din întreaga lume”.

„După apariţia unui nou virus pe un continent îndepărtat, datoria creştinilor este de a ne ruga unii pentru alţii. În acest sens vom pune la închinare Icoana primită de la Părintele Modest, care a aparţinut Pustnicului Ghervasie din Munţii Neamţului. Maica Domnului este cea care ne vindecă de boli şi necazuri!", spune preotul Cătălin Dumitrean.

Citește și: Virusul ucigaș din China și teoriile conspirației: Laboratorul aflat la 30 de kilometri de locul de unde ar fi pornit epidemia

Biserica din curtea Spitalului TBC din Sibiu este deschisă zilnic între orele 18.00 și 20.00, iar slujba începe la ora 18.00.

Noul coronavirus, depistat inițial în orașul Wuhan, este contagios și în perioada de incubație - înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi. Cu toate acestea, OMS a informat că nu poate confirma momentan că virusul este contagios în perioada de incubație.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat miercuri dimineață că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri