O bonă profesionistă poate câştiga până la 3.000 de lei pe lună

Data publicării:
Babysitter 420-420x0

Daniela Grecu este una dintre cele 2.000 de cursante care au primit diplomă de bonă profesionistă în ultimii trei ani. După un deceniu şi jumătate ca economist, şi-a pierdut locul de muncă în urmă cu doi ani. Acum îngrijeşte o fetiţă de cinci ani pentru 1.200 de lei pe lună.

Pentru majoritatea româncelor, bona perfectă este bunica micuţilor. Pe multe le-au speriat filmuleţele în care copiii sunt maltrataţi de baby-sitteri. Nu toate au, însă, norocul de a avea alături mama sau soacra. În acest caz, se apeleatză la o bonă profesionistă.

Salariul unei bone profesioniste, cu experinţă şi recomandări, poate ajunge până la 3.000 de lei. Ocupatia de baby-sitter există deja în nomenclatorul de meserii şi presupune o calificare specială.

Cursurile pot fi urmate doar de cele care au făcut cel puţin opt clase şi cuprind 120 de ore de teorie şi 240 de ore de practică. Foarte multe dintre absolvente şi-au găsit ulterior de lucru în grădiniţe, creşe sau la familii.

Programul "Şcoala Bonelor" a început în urmă cu trei ani, iar mai mult de jumătate dintre absolvente şi-au găsit un loc de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri