Sari la conținut

O femeie a născut acasă, după ce ambulanţa nu a ajuns la ea

O femeie din judeţul Ialomiţa a născut acasă în noaptea de marţi spre miercuri, ajutată de un asistent medical, după ce ambulanța nu a ajuns la timp la ea. Mama şi nou-născutul, ambii în stare bună, au fost ulterior preluaţi de o ambulanță şi duşi la o unitate sanitară.

ambulanta zapada

Femeia a fost ajutată de un asistent medical de la Serviciul de Ambulanţă care a reuşit să ajungă la ea, dar nu a mai avut timp să o ia şi să o ducă la spital. Echipajul medical chemat în sprijinul său nu a putut ajunge la timp din cauza viscolului puternic care a făcut drumurile impracticabile, relatează News.ro.

Pompieriii din Ialomiţa au intervenit pentru mai multe situaţii de urgenţă, inclusiv pentru deblocarea unui microbuz cu copii rămas înzăpezit pe A2.

O altă misiune foarte dificilă a pompierilor din Ialomiţa a avut loc în localitatea Andrăşeşti, unde echipajele medicale au fost solicitate să intervină la un copil în vârstă de 8 luni, cu febră mare.

Salvatorii au parcurs o distanţă de 18 kilometri în două ore, iar în final au reuşit să preia copilul şi să îl ducă la spital.

Mai multe maşini au rămas blocate pe un drum din apropierea localităţii Iazu. Primăriţa din localitate le asigură adăpost celor rămaşi în maşinile blocate, însă unii dintre aceştia au refuzat să părăsească autovehiculele spunând că au combustibil şi toate cele necesare pentru a rămâne în maşini până când drumul va deveni practicabil.

Nu în ultimul rând, o misiune foarte dificilă o au pompierii din Ialomiţa pe un drum între localităţile Bărăganu şi Ţăndărei, unde şapte persoane sunt blocate în două autoturisme, iar echipelor de intervenţie le este foarte greu să ajungă la ele.

Reprezentanul ISU Ialomiţa a precizat că autorităţile ţin legătura cu cei şapte şi că, deocamdată niciuna dintre persoane nu are probleme.