O femeie a stors de bani un supraviețuitor al Holocaustului. Și-a luat mașini de lux și bijuterii, în timp ce bătrânul își pierdea casa

Data actualizării: Data publicării:
Bătrân supărat
O femeie a înșelat un supraviețuitor al Holocaustului cu milioane de dolari. Foto: Profimedia Images

Peaches Stergo, în vârstă de 36 de ani, din Florida, a fost arestată miercuri pentru că a înșelat un supraviețuitor al Holocaustului cu milioane de dolari, banii cu care și-a cumpărat mașini de lux, ceasuri și bijuterii, relatează Insider.

Pe parcursul a patru ani de zile, între 2017 și 2021, femeia i-a cheltuit economiile de 2,8 milioane de dolari bătrânului în vârstă de 87 de ani, precizează procurorii. Stergo este acuzată de fraudă după ce l-a lăsat pe bărbat fără bani.

Femeia l-a cunoscut pe bărbat, supraviețuitor al Holocaustului, prin intermediul unui site de întâlniri online, în 2017. În timpul interacțiunii lor, ea i-a cerut bâtrânului bani, mințindu-l că are nevoie să plătească un avocat care a reprezentat-o într-un proces pentru vătămare în urma unui accident de mașină, potrivit rechizitoriului federal.

I-a cerut acestuia 25.000 de dolari, iar apoi, timp de ani de zile, Stergo ar fi păcălit victima spunându-i că, dacă nu va continua să-i trimită bani, contul ei bancar va fi înghețat, ceea ce ar împiedica-o să-i plătească înapoi ce îi datora. În tot acest timp, bătrânul i-a trimis Stergo cecuri lunare, aproximativ 62 în total, care au fost depuse în conturile ei, se arată în rechizitoriu.

În total, victima i-a dat lui Stergo mai mult de 2,8 milioane de dolari. În plus, procurorii au spus că ea s-a dat drept angajată a unei băncii și a creat o adresă de e-mail falsă folosită pentru a comunica cu victima.

Cu cele aprope trei mlioane de dolari, femeia a plecat în excursii extravagante, a mâncat în restaurante de lux și a stat în hoteluri de 5 stele. O parte din bani i-a cheltuit pe articole de lux, inclusiv îmbrăcăminte de designer și ceasuri scumpe, scrie sursa citată. „Ea a cumpărat o casă într-o comunitate închisă, un condominiu, o barcă și numeroase mașini, inclusiv o Corvette și un Suburban”.

După ce a rămas fără bani, bătrânul i-a spus fiului său despre situație, iar acesta i-a explicat că a fost înșelat în tot acest timp. Pentru că și-a terminat toate economiile, bătrânul a fost instruit să se mute din apartamentul său. Potrivit Insider, Stergo riscă până la 20 de ani de închisoare.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri