O femeie din Constanța a aflat că ar fi născut și și-ar fi abandonat copilul când i-a bătut Poliția la ușă

Data publicării:
copil mama constanta 14 12 2015 captura

Mihnea Avram, directorul medical al SJ Constanţa: Poliţia a căutat numele presupus şi a găsit o doamnă care habar nu avea că a născut.

Adevărata mamă a fost identificată în ciuda măsurilor de precauţie pe care şi le luase.

Mihnea Avram, directorul medical al SJ Constanţa: În momentul în care vine o gravidă să nască fără acte îi facem poză şi anunţăm poliţia. Ea a declarat alt nume.

Femeia al cărei nume figura în registrul spitalului a recunoscut din fotografie o fostă angajată. Ea era adevărată mamă, care adusese pe lume prematur un băiat de un kilogram şi 350 de grame şi îl abandonase la spital.

Aneta Tomescu, şefă Secţie Obstretică-Ginecologie 2 SJ Constanţa: Este vorba de o pacientă în vârstă de 40 de ani. A născut la ora 13:05, iar la ora 19, colegii mei au constatat că lipseşte din spital.

Acum, bebeluşul rămas fără mamă stă singur într-un incubator. Femeia care a devenit mamă fără să ştie habar nu are cum să reacţioneze.

Habar nu am ce se întâmplă pentru că copilaşul încă este pe numele meu! Unde i-a fost mintea, gândul, capul când a dat numele meu... habar nu am! Nu am vrut să o dau în judecată, cu toate că am dreptul, nu ştiu dacă am făcut bine, dacă peste ceva timp o să am probleme cu ea.”, spune femeia al cărei nume a fost folosit.

Se pare că femeia care şi-a abandonat bebeluşul nu voia nici să comită un păcat, dar nici să aibă grijă de el. Ascunsese sarcina şi de soţ şi de apropiaţi.

Habar nu am nimic! Acum vă aud, chiar am rămas surprinsă de ceea ce mi-aţi zis!”, spune o vecină a femeii.

Direcţia pentru Protecţia Copilului a început investigaţiile ca să stabilească destinul nou-născutului. Depinde de rudele lui dacă va creşte la orfelinat sau nu.

Simona Constantinescu, reprezentant Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa: Vom monitoriza situaţia şi atunci când va permite externarea, vom lua cea mai bună măsură.

Inspectorii de la Protecţia Copilului vor decide dacă o decad din drepturile părinteşti pe mama care şi-a abandonat copilul. Altceva nu riscă. Poliţia nu poate să o ancheteze fiindcă nu există plângere pe numele ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri