O fetiță de o lună, suspectă de COVID, este în stare gravă la ATI

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta smurd 112
Ambulanță SMURD la intervenție.

Un copil de o lună și jumătate din Suceava, suspect de COVID-19, a fost transferat luni dimineaţă la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, la Terapie Intensivă.

Fetița de numai șase săptămâni a fost supusă unui test rapid, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Acum, medicii sunt în așteptarea rezultatului RT-PCR, pentru confirmarea diagnosticului. Starea bebelușului este gravă, iar prognosticul este unul rezervat. 

Copilul a fost transferat în incubator, cu o ambulanță SMURD de neonatologie, fiind ventilat mecanic din cauza insuficienței respiratorii. 

„Mașina de neonatologie a SMURD Iași a efectuat această misiune cu un transfer al unei fetițe de o lună, în categoria de nou născuți, care a necesitat incubator și ventilator de neonatologie. Un copil la care există suspiciunea de infecție cu SARS-CoV-2, testul rapid fiind pozitiv, având manifestări severe ale insuficienței respiratorii acute. Copilul a fost adus în ATI la Spitalul Sfânta Maria pentru tratamentul de specialitate”, a declarat Diana Cimpoeșu, coordonatorul UPU-SMURD, pentru Digi24.

Fetița de numai șase săptămâni este cel mai mic pacient care ajunge în secția de terapie intensivă a Spitalului pentru Copii din Iași cu probleme de sănătate asociate COVID. La „Sfânta Maria” sunt în prezent șase copii infectați cu coronavirus, dintre care trei la ATI.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri