O fetiţă de patru ani înfometată şi lovită, în comă la spitalul din Vaslui

Data publicării:
copil-6

O fetiţă de patru ani din Vaslui a ajuns în comă la spital, după ce ar fi fost înfometată şi bătută de părinţii ei. Copila arată ca un bebeluş de trei luni şi cântăreşte numai cinci kilograme, întrucât ar fi fost hrănită numai cu ceai, apă şi pâine, spun medicii. Poliţia şi Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui au deschis o anchetă în acest caz.

Pronosticul medicilor este rezervat: fetiţa este acum într-o stare stabilă, dar va urma o perioadă lungă de recuperare. Pe corpul ei, medicii au găsit numeroase echimoze, semn că a fost bătută. Mama fetiţei, care a părăsit-o în spital imediat după internare, susţine că şi-a hrănit copila şi că aceasta s-ar fi lovit după ce a căzut din pat. Este imposibil, spun medicii, atâta timp cât fetiţa nici măcar nu se poate mişca.

Asistentul social care se ocupă de familie din 2008 spune că, de câte ori a mers la domiciliu, niciodată nu a găsit fetiţa acasă.

După evaluarea medico-legală, autorităţile vor decide dacă părinţii, care au în total şase copii, vor fi sau nu decăzuţi din drepturi. Autorităţile judiciare au deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri