CFR. O firmă i-a vândut salopete la mâna a doua, la preţ de echipamente noi

Data actualizării: Data publicării:
salopete second hand

O firmă a vândut celor de la Căile Ferate salopete folosite, la preţ de echipamente de protecţie noi. Şi a ascuns cu petice inscripţiile de firmă, deja brodate pe salopetele la mâna a doua. Hainele au ajuns la angajaţi, care fie s-au revoltat din cauza situaţiei, fie au făcut haz de necaz. Poliţia anchetează acum pentru înşelăciune firma care a livrat salopetele folosite.

După ce Regionala Căilor Ferate Braşov a anunţat că vrea să cumpere 1600 de salopete, cei de la firma din Bucureşti care a câştigat licitaţia s-au gândit că fac un ban uşor. Cu o mostră nou-nouţă, au reuşit să convingă oficialii că toate salopetele sunt la fel. Doar că la angajaţi au ajuns 1663 de salopete second-hand, la preţ de salopete noi - 52 lei, pe bucată.

„Există pericolul ca acea salopetă, dacă prezintă urme de uzură, să ne trezim că se rupe, se agaţă şi îl atrage pe om într-un mecanism în mişcare”, spune Georgel Petrache, preşedinte Sindicatul CTF Braşov.

Angajaţii au dat salopetele înapoi, iar compania de căi ferate a făcut plângere penală împotriva firmei care le-a livrat. Prejudiciul calculat de Regională este de aproximativ şase mii de lei. Reprezentanţii firmei cu care a fost încheiat contractul spun că doar 100 de salopete au fost uzate şi că totul s-a întâmplat dintr-o eroare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri