O monedă pentru un spital. Ideea inedită a unui tânăr din București 

Data publicării:
MONEDA

Sute de bucureşteni au venit, de la primele ore ale dimineţii, să doneze la cortul din Parcul Unirii. Până la prânz, sacii au cântărit mai mult de o jumătate de tonă.

Simona vine din Bacău şi a auzit de pe internet despre eveniment. Aşa că înainte să ajungă la Bucureşti a adunat monede de la toţi prietenii ei. Cu mic, cu mare, cei care au vrut să doneze au venit de la primele ore ale dimineţii.

Este extraordinar ce s-au gândit să facă oamenii aceştia şi eu cred că este foarte important ca mulţi dintre noi să se alăture lor pentru a dovedi cât de multă forţă are unitatea în gândire şi unitatea în dorinţă”, a spus un donator.

Ideea este a lui Alex Zamfir, un bucureştean care îşi doreşte să adune 80 de milioane de lei pentru construirea unui spital de oncologie pediatrică. „Până acum am reuşit să strângem 70 de mii de lei în conturi şi la nebunia care e astăzi aici cu sacii de monede şi cu oamenii care sortează monedele sperăm să ne apropiem sau să depăşim o sută de mii de lei”, a spus Alexandru Zamfir, organizator.

Chiar dacă şi-au propus să strângă măcar o sută de kilograme de monede, după nici o oră de la deschidere, cantitatea a fost depăşită. Până la sfârştiul zilei, speră să ajungă la o tonă.

„La ora 10 până în ora 11 erau 90 de kilograme, la ora 11 şi 11, la cântăririle oficiale erau 135 de kilograme şi acum, după calcule, la ora 12 şi un sfert, avem undeva la peste 350 de killograme”, a mai spus Alex.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri