Video O nouă „culme” a asfaltării. Cum se reabilitează străzile din Târgu Jiu

Data publicării:
asfaltare

Din exces de zel sau din grabă, muncitorii care lucrează la reabilitarea unor străzi din Târgu Jiu au asfaltat și limitatoarele de viteză. Cei care locuiesc în zonă se amuză și spun că s-a atins o nouă culme a asfaltării. În același timp, se tem că lucrările vor rezista foarte puțin.

Limitatoarele de viteză au fost montate în această zonă, în urmă cu două săptămâni, chiar la solicitarea localnicilor. Când au început lucrările de asfaltare, acestea nu au fost îndepărtate aşa cum era normal, iar muncitorii au turnat asfalt până foarte aproape de ele sau chiar peste. Specialiştii susţin că o astfel de lucrare nu are cum să fie durabilă, iar, în curând, asfaltul se va fisura.

De câteva zile, se toarnă asfalt pe străzile pline cu gropi din Târgu Jiu. Într-un cartier întreg, utilajele care au decopertat drumul au ocolit limitatoarele de viteză, iar apoi s-a pus asfalt chiar şi peste ele.

-Cu timpul, o să se desfacă cauciucul ăla de la greutatea maşinilor, se ridică. Nu trebuie să fii specialist să vezi că trebuie întâi să cureţi locul, să-l amenajezi şi după-aia să asfaltezi. Şi va veni cu denivelări indiferent, şi se desface.

-Cu siguranţă, trebuia. Acum ei sunt cei responsabili.

-Dacă o rezista? Vedem! După prima ploaie sau primul îngheţ, vedem ce se întâmplă.

Municipalitatea a dat asigurări că limitatoarele nu vor rămâne îngropate în asfalt.

Marcel Romanescu - primarul oraşului Târgu Jiu: Relantoarele, ulterior, vor fi ridicate. Sub relantoare, se va pune un covor asfaltic, după care vor fi montate în aceeaşi poziţie.

O întâmplare similară a avut loc şi în Suceava unde muncitorii unei firme de construcţii au turnat asfalt tot peste un limitator de viteză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri