O nouă zi de proteste în Portul Constanța

Data publicării:
protest-2

Peste o sută de angajaţi au reluat protestele începute luna trecută în port și întrerupte înainte de sărbători. Nemulțumirile lor, rămase în linii mari aceleași, au legătură cu intenția conducerii Administrației Portului Constanța de a majora, în unele cazuri cu până la 380%, tarifele portuare şi de a transforma o porţiune de teren de la intrarea în Portul Constanţa în spațiu pentru activităţi turistice.

Protestăm pentru că vor să construiască o zonă de agrement”, a spus un angajat.

„Facem un miting, pentru reducerea taxelor”, a adăugat un protestatar.

Vor să privatizeze, să aducă investitori străini în portul Constanța, să facă turism și nu e corect”, a spus un alt angajat.

În plus, liderii sindicali cer insistent ca actuala conducere a portului să fie demisă, fiindcă a fost impusă de Radu Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanța, aflat în arest preventiv pentru fapte de corupție.

„Se vede clar că nu se poate discuta cu această conducere. Este o conexiune între această politică, pe care o avea PSD Constanța și administrația Mazăre, și ceea ce pun ei în proiect acum”, a spus Gheorghe Petrică, prim-vicepreședinte al Federației Naționale a Sindicatelor Portuare.

Sindicaliştii anunță că vor manifesta până când revendicările lor vor fi rezolvate. Ei au obţinut autorizaţie pentru protest până pe 29 mai. Contactați telefonic, reprezentanții Companiei Naționale "Administrația Porturilor Maritime" au refuzat să comenteze situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri