Sari la conținut
News Alert

O persoană decedată a fost desemnată președinte al biroului electoral al unei secții de votare

 

Foto: roaep.ro

Persoana desemnată să îndeplinească funcția de președinte al Biroului electoral al Secției de votare 354 din Santa Mare, Rodica Drobotă, a decedat în luna martie a acestui an, scrie Agerpres.

Potrivit președintelui Biroului Electoral de Circumscripție al comunei Santa Mare, Rodica Cociorvă, eroarea a apărut ca urmare a neactualizării bazei de date a Autorității Electorale Permanente (AEP), cea care a desemnat, luni, prin tragere la sorți, președinții și locțiitorii birourilor electorale ale secțiilor de votare.

"Din cât am înțeles, primăria a comunicat AEP faptul că persoana respectivă a decedat, dar nu au fost operate modificările în baza date date a AEP", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Rodica Cociorvă.

De altfel, la Santa Mare a apărut și o situație de incompatibilitate, președintele Biroului electoral al Secției de votare 352, Maria Dănilă, fiind și candidat din partea Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al comunei.

Pentru remedierea situației, AEP va organiza o nouă tragere la sorți pentru desemnarea președinților birourilor electorale ale celor două secții de votare.