O româncă din SUA, revoltată de condițiile din spital și supărată pe medici

Data publicării:
spital romanca

O româncă plecată în Statele Unite a fost îngrozită de condiţiile în care a fost internat copilul ei la spitalul de boli infecţioase din Constanta. Condiţii mizerabile contra cost. Nefiind asigurată în UE, spitalul i-a cerut bani pentru internarea copilului.

Alexandra Popescu-York, o creatoare de modă stabilită în Statele Unite ale Americii, a povestit pe pagina sa de Facebook momentele prin care a trecut într-un spital din România. Femeia se afla pe litoral în concediu şi a fost nevoită să-şi interneze copilul la Spitalul de Boli Infecţioase, cu enterocolită.

Alexandra Popescu-York: Când am ajuns în salon, a fost pus pe un pat ruginit, pe o saltea ruptă. Nu era decât un cearceaf pus pe jumătatea aia, în scârbă pus acolo. Perna nu se putea numi pernă. Erau nişte gâlme... nici nu ştiu cum să descriu. Era ceva oribil.

Femeia e revoltată şi pentru că i s-a cerut să plătească în jur de 600 de lei pentru serviciile medicale, deşi avea asigurare încheiată în Statele Unite. Pe de altă parte, medicul care s-a ocupat de copil spune că mama nu avea la ea niciun document al băieţelului.

Dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa: Acel copil poate să nu fie al dânsei. S-a pus problema, că nu avea niciun document şi niciun CNP copilul pentru că toţi copiii beneficiază de gratuitate. Chemăm Poliţia şi vedem. Oricum, s-a facturat totul. Dânsa a zis că nu are bani să plătească.

Cât despre condiţiile din spital, medicii spun că uneori plafonul fals se mai udă de la ploaie, însă nu poate fi vorba despre mucegai.

Managerul spitalului spune că se confruntă cu grave probleme la acoperişul clădirii. Secţia de Pediatrie, situându-se la ultimul nivel, este cea mai afectată de ploile torenţiale. Acesta susţine că spitalul se află în plin proces de modernizare - vor fi refăcute saloanele şi va fi reparat acoperişul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri