O româncă vrea să ducă tricolorul în tundra arctică

Data publicării:
tricolor

Cristina Bucureştean are 39 de ani şi este economist. În urmă cu 5 ani a renunţat la locul de muncă pentru drumeţiile montane.

La concurs participă candidaţi din 800 de ţări. Dacă până pe 10 decembrie va avea cele mai multe voturi, Cristina va pleca în cursa vieţii ei: 300 de kilometri în tundra arctică cu sănii trase de câini.

Este prima româncă care ar ajunge acolo! Da, o încurajăm şi o să-i dăm votul nostru,” spune un turist.

În sprijin i-au venit şi cabanierii din Rânca.

„Încă 60 de voturi cu tinerii care au plecat acuma, da? Mă bucur, bravo! Da, sigur, păi tot ce înseamnă românesc în alte ţări, sigur că da,” spune Constantin Pănescu, proprietar hotel.

Poza care a făcut-o celebră este cea cu vulpea Victoriţa. Logodnicul ei a surprins momentul în care îi dă să mănânce. Cristina spune că vulpea a salvat-o pe ea şi pe logodnicul ei, din munţii Retezat, atunci când s-au rătăcit.

Cristina Bucureştean și vulpea Victoriţa. FOTO: Facebook

Cristina Bucureştean: „Ne-a salvat cu o lună jumătate înainte, ne-a prins noaptea pe Poarta Bucurei în Retezat, era noapte, ştiam traseul, dar era ceaţă şi, dintr-o dată, ne-au apărut ochişorii ei în faţă, mergea înaintea noastră 5 -10 metri, se uita la noi, iar îi vedeam ochişorii, şi aşa am ajuns la Poarta Bucurei.”

Cel mai mare susţinător al Cristinei este logodnicul ei, Alin.

Alin, logodnicul Cristinei: „I-am promis că până în aprilie, dacă o să câştige concursul, o să facem nişte drumeţii montane de iarnă, o să fie foarte istovitoare pentru că acolo trebuie să aibă rezistenţă, voinţă.”

Dacă va câştiga, steagul României ar ajunge pentru prima dată în tundra arctică. Anul trecut, câştigătorul a obţinut 80 de mii de voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri