O viață pentru o lege. În toamna anului trecut, un copil de patru ani a fost ucis de maidanezi

Data publicării:
cainia maidanezi mediafax 1

2 septembrie 2013. Ionuţ Anghel, de 4 ani şi fratele său, cu 2 ani mai mare, sunt atacaţi de 6 maidanezi pe un teren privat din apropierea parcului Tei din Capitală. Băiatul cel mare reuşeşte să scape, însă Ionuţ moare din cauza sutelor de muşcări provocate de patrupede.

Tatăl celor doi copii a aflat totul de la televizor.

Decesul băiatului a readus în atenţia opiniei publice o problemă veche de două decenii: cea a câinilor fără stăpân. Sute de persoane ies câteva zile la rând în stradă pentru a cere eutanasierea maidanezilor din Bucureşti.

În cele din urmă, Primarul Capitalei, Sorin Oprescu anunţă, printre lacrimi, că va organiza un referendum local pe tema eutasanierii maidanezilor și adaugă: „Nu m-am căţărat niciodată pe durerea cuiva. Îi iubesc cum iubesc şi cetăţenii Bucureştiului, ce să le spun? Am trei nepoţi, ar putea fi unul dintre ei, ce să le spun? Iertaţi-ne?”

Referendumul propus de Sorin Oprescu nu mai are loc pentru că, între timp este dezbătută, după 6 ani de pauză, legea animalelor fără stăpân.

Preşedintele şi premierul se contrazic pe subiect.

„Cred că Guvernul trebuie să emită să emită o OUG care pe tot teritoriul să se dea un termen de adoptare a câinilor, iar cei neadoptaţi, îmi pare rău, vor fi eutanasiaţi”, spune președintele Traian Băsescu.

S-a trezit aseară, speculând tragedia unei familii, să ne dea dispoziţii. Legea este în Parlament”, răspunde Victor Ponta.

În cele din urmă, parlamentarii adoptă în regim de urgenţă nouă Lege. Aceasta prevede că un câine care nu este adoptat în termen de 14 zile lucrătoare poate fi eutanasiat.

În șase luni, ASPA a adunat de pe străzile Capitalei peste 10.000 de câini fără stăpân. Peste 6.000 dintre aceștia au fost adoptați de persoane fizice ți ONG-uri.

Eutanasierile au început la mijlocul lunii februarie. De atunci au fost eutanasiați peste 2.000 de câini.

Cadavrul unei femei fără adăpost, ce prezenta urme de muşcături de câini, a fost descoperit, joi, într-un parc din București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri