Oameni și șoareci, în varianta CEO Oltenia. Director: „N-a murit nimeni din miros”

Data publicării:
oameni cu masti

Situaţia lor este clară: cei zece angajaţi fac parte din categoria de personal „în curs de plasare”. În urma reorganizării de personal, au fost mutaţi la arhivă, în condiţii inumane: „Ni s-a dat o dispoziţie de către directorul Termocentralei, să lucrăm la arhivă, toţi cei care suntem în curs de plasare, de o săptămână, în jur de 10 zile, condiţiile le văzurăţi: praf, şoareci, excremente de şoareci, otrăvuri puse ca să omoare şoarecii”, spune Constantin Nănuț, lider de sindicat.

„Noi suntem în prezent umiliţi ca şi personal în plasare, eu sunt doctor în economie şi conducerea de astăzi a Complexului a ajuns la concluzia că poate să îşi bată joc de angajaţi”, constată Alberto Păunescu. Doctorul în economie şi colegii lui numără zilnic filele unor dosare.

„Mirosul cred că de la şoareci este, de la şoareci morţi, nu ştiu ce să zic, probabil a murit vreunul şi noi inhalăm mirosul ăsta, e groaznic, mie ieri mi-a fost rău”, spune una dintre angajate. „N-aş vrea să fie nimeni în locul meu, să treacă prin ce am trecut eu”, adaugă ea, cu lacrimi în ochi.

Replica directorului este pe măsura situaţiei angajaţilor: „Nu cred că a murit cineva din miros de şoareci sau că s-a îmbolnăvit”, spune Corneliu Dițescu, directorul sucursalei Turceni a Complextului Energetic Oltenia. Recunoaște, însă, că „nu sunt condiţii plăcute”.

În aceste condiţii, angajaţii continuă să numere miile de file. Concedierea lor ar duce la dezechilibrarea financiară a companiei, pentru că ar trebui să le plătească salarii compensatorii.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri