Oamenii care au stat o noapte întreagă la coadă pentru bilete de Revelion

Data actualizării: Data publicării:
coada revelio9n

Ţipete şi îmbrânceli pentru un bilet la petrecerea de Revelion. Sute de pensionari din Galaţi s-au aşezat la coadă la miezul nopţii, ca să prindă un loc la evenimentul organizat de Primărie. Odată deschise uşile, s-au călcat în picioare să ajungă primii la ghişeu.

Haos în Galaţi, acolo unde sute de pensionari s-au îmbrâncit pentru a prinde un bilet la Revelionul pensionarilor, organizat de primărie. Încă de la miezul nopţii aceştia s-au aşezat la coadă şi au aşteptat deschiderea ghişeului. Printre primii care au ajuns în faţa Teatrului Muzical a fost Gavrilă Burghelea.

„De la ora 1 noaptea, am mai stat în maşină, am mai ieşit afară, dar a fost numai bună de stat”, spune el.

La deschiderea uşilor, fiecare a vrut să intre printre primii: „Haide, doamnă, daţi voie, intraţi doamnă ... Are 35 ...Și ce dacă? Intraţi, doamnă, acolo! Lasă-i să intre! Uşor , uşor ...stop...Dar nu vedeţi că mă împinge din lateral? Dar zi, domnule, mai tare, că nu auzim nimic!”

Cei care nu erau pe lista de aşteptare au fost trimişi la coadă.  „Ce număr este doamna? Dumitru Constantina. Mergeţi afară, că nu sunteţi pe listă. Înapoi!”

Unii pensionari recunosc: „E prea mult efort, ca să te scoli de la 3:00 să stai aici”.

- De la 3 aţi venit?

- Daaa. Dar nu are nimic, dacă ne distrăm, e bine.

***

- Aţi venit de dimineaţă.

- Daa, mai dimineaţă.

- La ce oră aţi ajuns?

- La 4.00. Cu noaptea în cap. Nu are nimic . Pentru distracţie, facem orice, spune o pensionară.

***

- Eu am venit pe la 5.30. Am soţia la rînd şi o verişoară. Noi am zis bă, e dimineaţă ne ducem să stăm ca nebunii acolo? Când am venit aici, era la 60 şi ceva numărul. Vă daţi seama, a venit lumea de la 3:00, de la 2:00.

- De ce?

- Că e mai ieftin.

La ghişeu, pensionarii au prezentat cuponul de pensie pentru a demonstra că venitul lor nu depășește valoarea salariului minim pe economie.

Petrecerea de Revelion va avea loc la Patinoarul artificial "Dunărea" din Galaţi. Atmosfera va fi întreţinută printre alţii de formaţia Meteor din Iaşi. S-au scos la vânzare 1.150 de bilete, la un preţ de 80 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri