Sari la conținut

Olguța Vasilescu dă din nou asigurări: Salariile nu vor scădea

Salariile nu vor scădea în momentul în care angajaţii vor trebui să plătească singuri toate contribuţiile sociale pe care le împart acum cu patronii, spune ministrul muncii.

Lia Olguţa Vasilescu anunţă că s-a întâlnit cu patronatele, iar angajatorii ar fi asigurat-o că nu vor reduce lefurile, pentru că s-ar teme să nu rămână fără angajaţi. Contribuţiile nu sunt legate însă numai de Legea salarizării, ci şi de cea a pensiilor despre care ministrul muncii spune că va fi trecută prin Parlament până la sfârşitul anului.

Reporter: Mai există cale de întoarcere cu aceste contribuţii?

Lia Olguța Vasilescu: „Eu zic că nu, pentru că oamenii, atunci când li se explică aceste lucruri, înţeleg care este rostul lor, că nu pierd nimic şi atunci nu mai sunt probleme. Sigur că dacă de la nivel naţional se comunică altceva decât este în realitate, au oarecare emoţii şi cred că se pot întâmpla lucruri negative. Noi am avut deja o întâlnire cu patronatele, premierul cu vicepremierul s-au întâlnit cu reprezentanţii multinaţionalelor, care susţin această măsură de trecere a contribuţiilor şi că nu vor dori să profite de acest nou cod fiscal ca să taie din netul angajailor, ba mai mult, nu pot să facă asta pentru că şi-ar pierde lucrătorii, pentru că la oraș, actuala piaţă a muncii are un deficit”.

Pe aceeași temă