Olguţa Vasilescu, sfaturi pentru angajatori

Data actualizării: Data publicării:
vasilescu olguta2

Sfat de la ministrul Muncii pentru angajatori: renunţaţi la bonusuri până la sfârşitul lunii viitoare şi creşteţi salariile brute!

Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: „Până pe data de 31 martie pot acorda aceste bonificaţii, până în data de 31 martie ei vor trebui să vină cu actele adiţionale, cu contractele de muncă să le introducă în Revisal şi atunci vor trebui să tranfere cheltuiala de anul trecut în brut. Ştiu că preferă din punct de vedere fiscal e mai bine pentru ei, aşa cum se întâmplă, dar până la 31 martie pot face asta, după, vor trebui să respecte prevederile codului fiscal”

Ultimatumul Liei Olguţa Vasilescu vine în condiţiile în care pe 31 martie expiră termenul până la care care firmele trebuie să modifice contractele de muncă după transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

În plus, oficialul i-a asigurat pe oamenii de afaceri că Parlamentul nu va da înapoi. Până la începutul acestei luni, angajatorii au operat în Revisal majorări de salarii cu intrare în vigoare de la 1 ianuarie pentru numai 2,9 milioane de contracte de muncă, dintr-un total de 6,3 milioane.

În mod surprinzător, cele mai multe sunt din mediul privat, unde mai bine de jumătate dintre contracte au fost modificate. Statul nu s-a grăbit. Până la începutul lunii februarie doar o treime dintre angajaţii de la stat aveau contractele modificate în Revisal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri