ONG-urile ar putea primi până la 93.000 de lei de la Primăria Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea ie si funda fb

Primăria Capitalei vrea să ofere între 9.000 de lei şi 93.000 de lei fonduri nerambursabile pentru activităţi nonprofit organizate de orice persoană fizică, juridică sau ONG, în domeniile cultură şi protecţia mediului, precum şi pentru activităţile pentru tineret, adică seminarii, târguri, concursuri, festivaluri, ateliere de lucru sau schimburi de experienţă.

Proiectul privind regulamentul acordării finanţărilor nerambursabile a fost pus în dezbatere publică pe site-ul municipalităţii, iar cei interesaţi pot trimite propuneri până în 24 iulie în scris, prin poştă sau la Centrul de informare al primăriei, cu menţiunea „Recomandare la proiect de act normativ, ori pe site.

„Programul de finanţare nerambursabilă îşi propune să sprijine iniţiative şi acţiuni ale persoanelor fizice şi juridice fără scop patrimonial din Municipiul Bucureşti, dar şi să îmbunătăţească calitatea serviciilor acordate cetăţenilor pentru a contribui la dezvoltarea comunităţii”, transmite municipalitatea.

Domeniile în care vor fi realizate proiectele sunt cultura, protecţia mediului şi activităţile pentru tineret. Orice persoană fizică sau juridică şi orice ONG poate propune proiecte care să fie finanţate cu fonduri nerambursabile de la bugetul Primăriei Capitalei, cu condiţia să contribuie cu cel puţin 10% din valoarea totală a finanţării, în numerar. Valoarea totală a finanţării acordate de PMB este între 9.000 de lei şi 93.000 de lei.

Potrivit regulamentului pus în dezbatere publică, în domeniul cultură sunt aşteptat proiecte care să crească accesul cetăţenilor la actul cultural şi a gradului de implicare a acestora în acţiuni culturale, sprijinirea tinerelor talente, promovarea cooperării culturale la nivel local, promovarea patrimoniului şi tradiţiei culturale, creşterea nivelului de informare cu privire la valorile tradiţiei, istoriei, ştiinţei şi artei locale şi promovarea produselor culturale oferite de organizaţii şi instituţii în domeniul cultural. Mai exact, sunt vizate organizarea de spectacole de teatru, muzică, dans şi film, expoziţii de artă, carte, documentare, seminarii, conferinţe, dezbateri, târguri, concerte, concursuri, organizarea de trasee turistice şi acţiuni de vizitare.

În ceea ce priveşte protecţia mediului înconjurător, se urmăreşte promovarea sistemului de colectare separată a deşeurilor, susţinerea şi promovarea protecţiei mediului prin utilizearea surselor de energie alternativă, îmbunătăţirea calităţii aerului şi dezvoltarea spiritului civic şi ecologic prin activităţi de voluntariat. Proiectele propuse trebuie să cuprindă acţiuni de conştientizare a importanței utilizării sistemului de colectare separată a deşeurilor, campanii de informare şi conştientizare, acţiuni de promovare a mersului pe jos, pe bicicletă, folosirea mijloacelor de transport în comun, organizarea de activități educative, concursuri şi nu numai.

Pentru activităţile de tineret, sunt eligibile proiectele care vizează concursuri, festivaluri, cinemateci, campanii, târguri, expoziţii, dezbateri, conferinţe, ateliere de lucru, biblioteci electronice, schimburi de experienţă. Grupul ţintă pentru aceste proiecte este 14-35 de ani.

Proiectele vor fi evaluate în funcţie de relevanţă, prin raportare la nevoia identificată la nivelul Bucureştiului, claritatea în alcătuirea planului de acţiune, realismul bugetului şi dimensiunea impactului previzionat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri