Operații gratuite pentru copii cu malformații cardiace

Data publicării:
copil operat2

Intervențiile chirurgicale vor avea loc la un spital din Paris și la o clinică privată din România. Medicii se vor concentra pe cazurile sociale - copii proveniți din familii care nu dispun de mijloacele financiare pentru a plăti costul operației.

Medicii care vin în România sunt reprezentanți ai Fundației „Mecenat Chirurgie Cardiaque”. Ei vor încheia un parteneriat cu compania medicală Intermedicas și Fundația Regina Maria, care vor co-finanța intervențiile chirurgicale astfel încât o mare parte dintre acestea să poată fi realizate în România, pentru a crește numărul de beneficiari, se arată într-un comunicat al Intermedicas.

De asemenea, cele două entități lansează o campanie de identificare a cazurilor sociale care au nevoie de intervenții chirurgicale de urgență.

Fundația Mecenat Chirurgie Cardiaque a fost înființată în urmă cu 20 de ani de către un colectiv de medici de la spitalul Necker, Paris, cu scopul de a strânge fonduri în vederea operării cazurilor disperate de copii cu cardiopatii congenitale din întreaga lume, care nu dispun de mijloace financiare să plătească costul operației de corecție a bolii congenitale. Fundația este finanțată din donații făcute de persoane particulare sau organizații caritabile și în prezent operează aproximativ 200 de copii pe an.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri