Operațiunile de căutare a fetiței din Iași au fost oprite

Data publicării:
cautari-1

Familia fetei de 12 ani din judeţul Iaşi nu mai ştie nimic despre soarta copilei de ieri dimineață. Peste 50 de poliţişti şi jandarmi au căutat-o astăzi pe o rază de 10 kilometri. Există indicii că fata a făcut autostopul şi s-a urcat în maşina unui necunoscut. Ar putea fi în mare pericol, cred anchetatorii, care spun că au pierdut timp preţios pentru că părinţii au anunţat dispariţia prea târziu.

Mirela a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 8. A spus ca se duce la saniuș, împreună cu o prietenă. Doua ore mai târziu, camerele de supraveghere au filmat-o la câţiva kilometri distanţă de casă. Copila stătea pe marginea drumului şi făcea semn maşinilor să oprească.

S-a urcat într-o mașină

A stat o perioadă aici. 20 de minute. Am înţeles că oprea maşini. (Încerca să plece cu o maşină?) Da, uitaţi că se vede. Acolo, de obicei, aşteaptă persoanele la ocazie. A aşteptat acolo, a trecut pe partea celalaltă. Au mai trecut maşini şi persoane. A stat de vorbă cu două persoane. A mai stat de vorbă cu o vecină de-a ei, vreo 10 minute. Vecina i-a spus "Mergi acasă, că ţi-e frig!" şi n-a zis nimic”, explică un monitor al camerelor de supraveghere.

O vecină a văzut-o pe fetiţă şi i-a spus să se ducă acasă. Copila părea foarte supărată şi abia i-a răspuns „Mirela, du-te acasă, că ţi-e frig. Nu sta în frig. Ea a zis că nu”, a relatat vecina.

Poliţiştii care anchetează dispariţia copilei cred că, la scurt timp după această discuţie, Mirela s-a urcat într-o maşină, care a plecat spre Podu Iloaiei, o localitate aflată la 11 kilometri distanţă.

Grav este că mama fetiţei nu s-a îngrijorat decât la 8.00 seara, după aproape 12 ore de când plecase fata de acasă. Abia atunci a anunţat poliţia.

Maria Apostol, mama fetiţei, spune că de câte ori Mirela a plecat de acasă, s-a întors. „S-a dus la joacă şi s-a întors”, afirmă mama.

Miercuri dimineaţă, poliţişti şi jandarmi au început căutările.

Fiţi atenţi, vă rog frumos, la fiecare detaliu. Vă reamintesc, fetiţa este îmbrăcată cu o geacă de culoare neagră, pe margini culoare albă. Pantaloni de culoare închisă. Adidaşi sport, de culoare albă”. Acestea au fost instrucțiunile primite de jandarmi. Poliţiştii iau în calcul şi varianta ca fata să fi căzut prin zăpadă, aşa că jandarmii au început să facă săpături pe terenurile agricole, dar şi în pădurile din zonă.

Un copil necăjit 

Vecinii copilei spun că Mirela era un copil chinuit. Orfană de tată, ducea o viaţă dură. Mama ei are încă şase copii şi făcea faţă cu greu situaţiei, spun cei care o cunoşteau.

Pe ei îi cam neglijează. Puteţi să mergeţi şi la şcoală, să întrebaţi învăţătoarea, nu se duce să se ocupe de ei”, acuză un localnic.

Cei de la Protecţia copilului spun însă altceva. „Nu este o familie în care exista violență, consum de băuturi alcoolice”, spune Tiberiu Bantao, purtator de cuvânt DGASPC Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri