Orașul cu 4.000 de locuri de parcare pentru 100.000 de mașini

Data publicării:
parcari masini

Aproape în fiecare oră un ieșean este amendat pentru că staționează sau parchează neregulamentar. Și nici nu e de mirare pentru că în oraș sunt doar 4.000 de locuri de parcare pentru mai mult de 100.000 de mașini. Iar numărul lor creşte de la un an la altul, nu însă şi cel al locurilor de parcare, relatează Digi24.

În Iaşi sunt 100 de mii de mașini şi numai 4.000 de locuri de parcare. Așa că șoferii ajung să parcheze neregulamentar. Polițiștii locali dau, în fiecare oră, câte o amendă.

În fiecare an se înmatriculează câte 10.000 de mașini, iar această evoluție se vede în trafic la orele de vârf. Numărul autoturismelor este de aproape trei ori mai mare decât în 1995.

„De la 6.30 stau aici și nu găsesc un loc de parcare , dau mașina înainte, înapoi. Au trecut câteva ore deja. De la 6 jumate cred că sunt vreo 3 ore”, spune un bărbat

„O oră m-am învârtit pe aici și nu am găsit loc de parcare și acum sunt obligat să stau în mașină și s-a dus nevasta singură să se descurce”, afirmă un șofer.

„Așa e întotdeauna, de 6 ani de când conduc , de când am permis, așa se întâmplă”, adaugă un tânăr.

„Peste 660 de conducători auto au fost sancționați pentru oprire și staționare interzisă. În acest sens s-au avut în vedere arterele de circulație aglomerate , intersecțiile, zonele unităților de învățământ și spitalicești ”, declară Daniel Ungureanu, purtător de cuvânt Poliția Locală Iași.

Oprirea în locuri interzise este sancționată cu 420 de lei, iar staționarea cu 700 de lei. Iar Primăria vrea să reia ridicarea mașinilor parcare nergulamentar. În paralel se discută și despre noi parcări.

„Cu certitudine trebuie să facem investiții pentru parcările publice. vom încerca să găsim amplasamentele și bineînțeles sursele de finanțare”, spune Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași.

Municipalitatea dă asigurări că până în 2023 în Iași se vor mai amenaja încă 2500 de locuri de parcare în centrul orașului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri