Sari la conținut

Oraşul din România în care ori ai casă, ori ai stradă

Paradoxuri româneşti: au casă n-au stradă, au stradă nu mai au casă. La Galaţi zeci de clădiri s-au dărâmat, iar oamenii spun că de vină sunt lucrările făcute de primărie pentru lărgirea unei străzi.

Groapa de sub casă a apărut în urmă cu câteva zile când, spun oamenii, muncitorii de la Primărie au început să lucreze pentru lărgirea drumului.

Gabriel Nemţeanu: „Au început să bată cu excavatoarele alea şi eu am ieşit afară şi le-am zis: domnule îmi dărmaţi casa. Nu m-a băgat nimeni în seamă. Du-te, domnule, şi fă reclamaţii! Veţi merge şi la Primărie? Şi la primărie nu te bagă nimeni în seamă”

Casele sunt brăzdate acum de zeci de crăpături, iar plafoanele pot cădea oricând.

Oamenii care au afaceri în zonă s-au trezit peste noapte că magazinele lor stau sa cadă. Vasile Petre este unul dintre ei.

Vasile Petre, proprietar magazin: „Eu într-o săptămână trebuie să mă mut, pentru că este în pericol viaţa, magazinul nu mai poate să funcţioneze, mâine deja vin să scot sistemul de încălzire, am vorbit undeva să mă mut cu chirie, chirie pe care am sa o imput primăriei”.

Un magazin s-a închis deja.

Primăria a anunţat că va trimite specialişti în zonă pentru a stabili de ce se dărâmă casele.

Raluca Ardean, purtător de cuvânt la Primăria Galaţi: „Specialiştii Primăriei Galaţi vor merge acolo pentru a face o evaluare în teren şi o expertiză, pentru a vedea concret ce anume a generat această situaţie”

Lucrările pentru lărgirea bulervardului Traian din Galaţi au început încă de anul trecut. Investiţia se ridică la 3,7 milioane de lei,