Orașul fără apă caldă cumpără logo de două ori mai scump decât cel al Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
bloc galati

Primăria Galați a lansat procedura de achiziționare a unui nou logo al orașului. Până aici, nimic neobișnuit, dacă autoritățile locale nu ar fi dispuse să investească în noul logo 113.000 lei fără TVA, ceea ce înseamnă mai mult decât dublu față de cât a dat Primăria Capitalei pentru un serviciu similar. De precizat și că, de la începutul lunii mai, locuitorii municipiului păstorit de Ionuț Pucheanu (PSD) nu mai beneficiază de apă caldă în sistem centralizat, din cauza suspendării funcționării sistemului de termoficare pe termen nedeterminat, pe motiv de pierderi uriașe.

Pe 17 mai, Primăria Galați a anunțat că dorește să cumpere un nou logo, drept pentru care doritorii au fost invitați să depună oferte până pe 23 mai. Ce efect ar trebui să aibă noul logo asupra privitorului? Aflăm din caietul de sarcini: „să ofere publicului țintă o imagine atractivă, dar și corectă asupra oportunităților oferite de Municipiul Galați”. Nu în ultimul rând, prin achiziționarea unei noi identități vizuale, Primăria Galați spune că va realiza „o aliniere la standardele europene în modul de a comunica unitar atât local (între instituțiile subordonate, către agenții economici privați ce își desfășoară activitatea în raza municipiului, a locuitorilor săi) cât și la nivel național și internațional”.

Câștigătorul selecției de oferte va trebui să furnizeze Primăriei, în termen de 20 de zile, logo-ul și un design pentru site-ul instituției.

Pentru logo-ul Bucureștiului, ales de curând, cu scandal, în urma unui concurs public, Primăria Capitalei a plătit 50.000 lei brut, pentru cesionarea drepturilor de autor.

Tot de pe site-ul Primăriei Galați rezultă că instituția mai dorește să cumpere în luna mai servicii de reparații învelitoare la Pavilionul Administrativ din Parcul Industrial (84.000 lei) și servicii de proiectare pentru amenajarea unui scuar și pentru amplasarea unei statui (20.000 lei). Primăria a cumpărat deja servicii poștale, de la Poșta Română, de aproape 400.000 lei (pentru opt luni, până la finalul anului), servicii de organizare a „evenimentului 1 mai” de 77.000 lei, servicii de organizare a evenimentului „Festivalul Scrumbiei 2017” de 110.000 lei și servicii de „transmitere în emisiuni TV a ședințelor Consiliului Local Galați” de 56.550 lei fără TVA.

120.000 de locuitori se spală cu apă încălzită pe aragaz

Achizițiile pe care Primăria condusă de Ionuț Pucheanu le face ridică cu atât mai multe semne de întrebare cu cât locuitorii orașului au rămas fără apă caldă. La începutul acestei luni, au fost efectuate manevrele tehnice de închidere a sistemului de furnizare a apei calde, în condițiile în care s-a decis suspendarea funcționării sistemului centralizat de termoficare pe termen nedeterminat, din cauza pierderilor.

Atunci, primarul arăta că bugetul local nu poate suporta pierderile din sistem: „Ne-au venit rezultatele financiare pentru furnizarea de apă caldă pe perioada lunii aprilie, unde Primăria Galaţi înregistrează pierderi de aproximativ 3.200.000 lei doar pe o lună, în condiţiile în care factura totală a fost de aproximativ 3.600.000 de lei. Prin intermediul societăţii controlate de primărie, Calorgal, nu am reuşit să facturăm decât 400.000 de lei, restul de 3.200.000 de lei fiind trecuţi la pierderi. Dacă credeţi că un oraş se poate dezvolta ducând nişte bani într-o gaură neagră în permanenţă, iertaţi-mă, dar înseamnă că rolul meu aici ar trebui să se închidă mai repede decat am preconizat”.

De sistarea furnizării apei calde sunt afectate circa 35.000 de apartamente din Galați. Adică, peste 120.000 de oameni sunt nevoiți să se spele cu apă încălzită pe aragaz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri