Orașul în care deszăpezirea se face la lopată, pentru că nu sunt destule utilaje

Data actualizării: Data publicării:
deszapezire

În plină iarnă, autorităţile din Târgu Jiu şi-au dat seama că nu au suficiente utilaje pentru deszăpezire, astfel că au demarat o licitaţie. Fără succes însă. Cum la prima strigare nu s-a prezentat nicio firmă interesată să curăţe zăpada din oraş, procedurile vor fi reluate. Până atunci, oamenii speră să nu se repete episodul de luna trecută, când oraşul a fost paralizat din cauza ninsorilor.

Diana Speretoiu, jurnalist Digi24: Un utilaj trebuie să deszăpezească 14 străzi din Târgu Jiu. Municipalitatea are 16 utilaje, insuficiente pentru a acoperi întregul oraş. Ce spun localnicii:

-Nimic pe aici,

-N-a intrat nimic?

-A intrat data trecută.

-Luna trecută?

-Luna trecută, da.

-Asta este vina guvernării, că n-au achiziţionat utilajele în vară.

-Şi s-au trezit în miezul iernii...

-S-au trezit în miezul iernii să umble după utilajele necesare.

Pe lângă cei 62 de muncitori, societatea care se ocupă cu deszăpezirea ar mai avea nevoie de două utilaje. Şi-a rezervat 57.000 de lei pentru asta, dar nu a primit nicio ofertă şi va relua procedurile.

Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Târgu Jiu: Nu s-a prezentat nimeni la această licitaţie. Este mai greu pentru că toţi beneficiarii de astfel de utilaje şi-au găsit activităţi pentru timpul de iarnă.

-Cam aşa se lucrează la noi. Niciodată nu se dimensionează corect, nu se iau măsuri preventive, absolut nimic. Bine că nu o fac la primăvară pentru iarna care a trecut.

De voie de nevoie, aleile din centrul oraşului au fost deszăpezite cu lopata. Zeci de asistaţi social au fost scoşi la muncă, pentru ca maşinile să intervină şi în alte zone.

Spor n-au prea avut. Zăpada nouă a prins-o din urmă pe cea de la precedenta ninsoare.

-La noi, ca la nimenea. E mai rău ca anul trecut, ca acum doi ani. N-au luat nămeţii ăştia, e zăpada veche.

-Uitaţi-vă ce e în oraşul ăsta! Grămezi de zăpadă peste tot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri