Orașul în care iluminatul de sărbători se face din donațiile locuitorilor

Data publicării:
galati parc luminite

Din cauza unei încurcături la procedura de licitaţie pentru ilumintaul festiv, în Galaţi nu se simte atmosfera de sărbătoare. Localnicii au decis să ia problema în propriile mâini, aşa că s-au mobilizat pe Facebook. În doar câteva ore, peste 20 de oameni au donat bani sau chiar instalaţii pentru a face ceea ce administraţia nu a reuşit.

Persoane din Galaţi au venit, au donat instalaţii sau persoane care nu au ştiut de unde să le cumpere ne-au lăsat bani cu care noi am cumpărat în numele lor şi pentru ei instalaţiile pe care le donăm primăriei. Au spus că da, este o idee bună şi s-au apucat de treabă, instalaţiile sunt ale primăriei, sunt donate către primărie din partea cetăţenilor”, spune Costel Văduva, vicepreşedintele Asociaţiei Mişcarea pentru Implicare Civică.

Un angajat al administraţiei locale s-a apucat imediat de treabă şi a montat beculeţele în Parcul Viva.

Cu ceea ce am putut noi să-i spijinim este cu un electrician autorizat care să facă legăturile, am înţeles că din partea primăriei există disponibilitatea de a le oferi partea de energie electrică”, spune Ionuţ Pucheanu, directorul Serviciului Public Ecosal.

Localnicii apreciază iniţiativa, dar sunt de părere că sarcina de a împodobi oraşul nu trebuia să cadă pe umerii lor.

„Aşa am ajuns, să contribuim noi? Contribum suficient cu taxele pe care le plătim. Având în vedere că anul trecut l-am luat pe primar la ture că am cheltuit cam mulţi bani, asta merităm. Acum cu o floare nu se face primăvară”, spune un localnic.

Acţiunea de strângere de fonduri şi instalaţii va continua şi după Craciun, iar organizatorii speră ca până la Anul Nou să fie iluminată festiv şi o stradă din Galaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri