Orașul românesc care atrage cei mai mulți turiști străini

Data actualizării: Data publicării:
turisti

Cluj-Napoca se află pe primul loc în topul orașelor din România cu cea mai mare creștere a numărului de turişti în primele şase luni ale anului. Peste 200.000 de vizitatori au ajuns în oraşul din inima Transilvaniei din ianuarie până în iunie, cu 28% mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Creșterea reprezintă aproape triplul mediei naționale. Cei mai mulţi turişti vin din Franţa, Germania, Spania şi Ungaria.

Tot mai mulţi turişti din ţară, dar şi din Europa şi din Statele Unite, includ oraşul din inima Transilvaniei în planurile lor de vacanţă. Sunt atraşi de ahitectura clădirilor şi de istoria de peste 700 de ani a Clujului.

Turiști:

- Oraşul este foarte frumos. Am ajuns seara trecută cu mai mulţi prieteni şi am apucat să îl vedem doar în această dimineaţă şi acum că ne-am uitat la toate statuile şi clădirile e superb. Eu sunt din America, Virginia.
- Arată foarte frumos şi este, de asemenea, un oraş foarte aglomerat. O primă impresie foarte bună.
- Ăsta e primul loc pe care îl vizităm, Piaţa Unirii şi mai departe ne gândim. Eu vreau să văd Universitatea.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, Clujul conduce detașat în topul orașelor cu cea mai mare creștere a numărului de turişti în primele șase luni ale anului 2017.

Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca: Această creştere a fost de peste 28%, iar în cifre, dacă anul trecut am avut peste 170.000 de sosiri în Cluj în scop turistic, în acest an doar în primele şase luni am avut 218.000.

Tot mai mulţi vizitatori au apelat şi la ajutorul ghizilor pentru a descoperi oraşul.

Marius Lazin, reprezentant Centrul de Informare Turistică: S-a simţit o creştere destul de accentuată şi a fost pe primele şase luni de 50,78% faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. Au existat creşteri în fiecare lună, dar creşterile cele mai mari chiar şi de 200% au început chiar cu luna aprilie şi s-a menţinut.

În topul oraşelor, Clujul este urmat de Constanţa şi Iaşi, unde numărul de turişti a crescut cu 14, respectiv 12 la sută, faţă de prima jumătate a anului trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri