Orașul unde numărul maşinilor a crescut de patru ori, din 2000 până în prezent

Data publicării:
cluj

E bătaie mare pe locurile de parcare din Cluj-Napoca, unde numărul maşinilor a crescut de patru ori, din 2000 şi până în prezent. Autorităţile au în plan să construiască 19 parkinguri, însă acestea rezolvă doar o mică parte din problemă.

Să găsești un loc de parcare în Cluj-Napoca, la orele de vârf, e o adevărată aventură.

Șofer: Foarte greu chiar foarte greu. Mai bine de jumătate de oră. Am fost și săptămâna trecută, dar după 8 e foarte greu de găsit o parcare.

Șofer: De multe ori nu găsești loc aici când vii și prin oraș foarte greu găsești în parcările astelalte. Am treabă la primărie și nu am unde să parchez decât aici.

Numărul maşinilor din Cluj-Napoca a sărit de 200.000. Sunt de patru ori mai multe faţă de anul 2000.

Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca: În oraș sunt peste 42.000 de locuri de parcare, fie locuri de parcare cu taxare orară în zona centrală, fie locuri de parcare în cartiere sau parcări amenajate pe stradă.

Ca să reducă diferenţa dintre numărul autoturismelor şi cel al locurilor de parcare, autorităţile au luat măsuri.

Dan Tarcea, viceprimar municipiul Cluj-Napoca: Avem în proiect 19 parkinguri la nivelul municipiului Cluj-Napoca care se afla în diverse faze. Cele mai avansate sunt cele de pe Strada Primăverii unde am dat în decembrie ordinul de începere al lucrărilor.

Prima din cele 19 parcări promise va fi gata în acest an. În total, vor fi aproximativ 6.000 de noi locuri de parcare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri