Ordonanță aprobată de Guvern: Austeritate pentru bugetari ]n 2013

Data publicării:
12122012 20m 20austeritate-38281

Lefurile angajaţilor la stat vor rămâne tot anul la nivelul din luna decembrie 2012, potrivit unui proiect de ordonanţă al Ministerului de Finanţe. În buget nu sunt bani pentru alte majorări, explică autorităţile. Bugetarii au primit anul acesta opt procente în luna iunie şi alte 7,4%, în decembrie.

„Nu creşte niciun buget la cheltuielile de persoanal, mai puţin dacă e vorba de sănătate şi situații speciale sau ce avem de plătit la educaţie. Dăm mărirea salariilor, dar nu începem să dăm drumul la toate baierile pungii, că o să rămânem cu ea goală. Ideea a fost să ne ţinem de cuvânt, dar să fim raţionali”, a declarat Victor Ponta, premierul României.

Cea mai mare problemă a Executivului este acum bugetul pentru anul viitor, care va putea fi aprobat de Parlament abia după 20 ianuarie.

„Asta înseamnă că o mare parte din actele amânate de Boc nu pot să-şi producă efecte doar atunci când avem bugetul. Vorbim de lucruri care ţin de salarii, taxa auto - Boc le-a amânat pentru 31 decembrie 2012, având o premoniţie că nu va mai fi atunci”, a afirmat premierul României.

Bugetarii nu vor primi nici anul viitor o serie de facilităţi pe care le-au avut până în 2009. Tichetele cadou sau de vacanţă au fost tăiate şi în 2013, iar angajările în sistemul public vor fi îngheţate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri