Organizarea de la ajutoarele sociale din bani europeni: îmbulzeală pentru alimente cărate acasă cu taxiul

Data publicării:
tazi alimente

De frică să nu păţească la fel ca anul trecut, când unele produse n-au ajuns pentru toţi, bucureştenii s-au aşezat la coadă de la miezul nopţii.

Acum fiindcă se dă făină, ţi-e frică că nu apuci ceea ce scrie pe listă şi am venit pentru treaba asta, de azi-noapte de la ora 3. Pentru că uitaţi şi dumneavoastră câtă lume este şi n-avem ce face”, a spus una dintre persoanele care au primit astfel de alimente.

Cei mai mulţi dintre cei care au dreptul la aceste ajutoare sunt în vârstă sau au diverse forme de handicap.

„Am muncit 35 de ani şi la 35 de ani să ai o pensie de mizerie. La cinci milioane pensie, nu-mi ajunge de pâine fac de colo pâine, fac mămăligă”, a spus o pensionară.

Totuşi, unii admit că nu au nevoie de toate alimentele și spune că produse precum făina o dau altora care au nevoie.

Şi la Târgovişte a fost îmbulzeală mare la ajutoarele alimentare. Când a venit momentul să plece acasă însă, au chemat taxiurile.

Cu toate că depozitul este plin, peste 100 de oameni s-au călcat în picioare să ajungă cât mai în faţă.

Hai, hai! Haide, mai în spate! Dă drumul la gard! Stai lângă ea! Aşa, gata! Haide, în spate! Nu vă mai înghesuiţi”, explica agentul de poliție.

Păi nu vedeţi, ziceţi că se termină alimentele! N-am văzut aşa ceva! Disperare! Ne înghesuie de ne-a făcut chisăliţă aici”, a spus o femeie.

Oamenii sunt pregătiţi să stea la coadă şi în zilele următoare. Din bani europeni, primăriile din toată ţara au cumpărat pentru săraci făină, zahăr, ulei, paste făinoase şi conserve de carne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri