Organizaţia Persoanelor cu Handicap: Noi am merge la vot, dar secţiile şi cabinele nu sunt accesibilizate

Data publicării:
89521294

Persoanele cu dizabilităţi ar merge la vot, dar secţiile şi cabinele nu sunt accesibilizate. FOTO GETTY IMAGES 

"Noi, persoanele cu dizabilităţi, am merge cu drag la vot dacă secţiile de votare ar fi accesibilizate. Dar la intrarea în secţiile de votare sunt trepte, iar cabinele de vot sunt făcute pentru cei care votează în picioare. Noi ne-am deplasa cu drag dacă am putea. Dar dacă reuşeşti să urci treptele de la intrare, trebuie să intri în cabină, unde scaunul nu încape cum trebuie, iar tăblia pe care ar trebui să votăm este sus", a spus reprezentantul ONPHR, el însuşi fiind persoană cu dizabilităţi, care se deplasează cu ajutorul unui scaun rulant, scrie Mediafax.

Matei Ghigiu a amintit că persoanele cu dizabilităţi au organizat un marş tocmai pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra faptului că spaţiile publice nu sunt accesibile tuturor, precizând însă că acţiunea nu a avut niciun rezultat până acum.

El a a precizat că discriminarea cea mai profundă este tocmai cea făcută de către stat, iar această incapacitate de a accesibiliza spaţii fireşti a dus la segregare. Astfel, persoanele cu dizabilităţi din România nu au acces la educaţie, ceea ce face ca cele mai multe dintre ele să aibă un nivel redus de cultură şi şanse aproape inexistente pe piaţa muncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri