Ori acasă, ori în frig. În şcolile din Vaslui, prezenţa elevilor a fost de 35%

Data actualizării: Data publicării:
elevi

Viscolul aduce şi haos administrativ în unele judeţe. Fiecare director de şcoală din Vaslui a decis dacă deschide sau nu unitatea pe care o conduce. Lipsa unei decizii unitare i-a bulversat pe elevi. În multe şcoli, doar unul din trei copii s-a dus la cursuri.

Într-o clasă primară din Puiești, județul Vaslui, din cei 21 de elevi, doar 6 au venit la școală. Copiii au încercat să se încălzească cântând. Dar părinţilor nu le-a fost de ajuns ca să treacă cu vederea situaţia.

„Ar fi bine să stea acasă! Să nu se ducă să vie înmărmuriți de frig. Lemne la școală nu prea sunt,” spune un părinte.

Cei care nu i-au trimis la şcoală se simt total îndreptăţiţi.

„Au stat acasă copiii că e frig, e foarte frig! Nu sunt făcute în clasă la ei sobele, se îmbolnăvesc copiii! Ce fac? Merg cu ei la spital? Și nu i-am lăsat, îi țin acasă,” se plânge un părinte.

A trebuit să vină omul de serviciu noaptea de la 1, ne-au făcut foc și totuși temperatura nu s-a ridicat ca elevii să stea și ei comozi în bănci,” explică Silviu Buganu, învățător.

Pentru că erau doar 15-16 grade în clasă, profesorii i-au ţinut doar trei ore pe copii.

La liceul din comună este aceeași situație. Mai puțin de jumătate dintre elevi au ajuns la ore. Două din cele cinci microbuze care ii transportă zilnic pe elevi nu au putut face față troienelor, așa că nu au mai circulat.

Am făcut activități comune în trei săli de clasă! Profesorii pe specialități au intrat câte o jumătate de oră, am organizat activități reduse,” precizează Constantin Gherghescu, director școlile din Puiești.

În alte opt comune din Vaslui directorii de școli au decis să suspende cursurile. Elevii vor reveni la ore când gerul se va mai domoli și drumurile vor fi deszăpezite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri