(P) Joburi în București și Timișoara – previziuni pentru ultimul trimestru al anului 2019

Data actualizării: Data publicării:
780x440

Sfârșitul anului 2019 vine cu provocări pentru piața forței de muncă la nivel internațional. Angajatorii vor căuta abilități noi în CV-urile candidaților și vor investi bugete mai mari în training-uri pentru angajați.

La noi în țară, șansele de angajare a celor care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt mari, iar companiile se adaptează și ele la schimbările apărute, precum recalificarea angajaților, noile generații care intră în câmpul muncii și progresele tehnologice.

Situația joburilor în București – care sunt domeniile cele mai căutate?

Dacă în ultimele luni ale anului plănuiești să îți găsești un nou loc de muncă în București, șansele de angajare sunt mari. Angajatori din șapte din cele opt regiuni ale țării prognozează creșteri ale numărului total de angajați pentru sfârșitul anului 2019 a reieșit din studiul Manpower privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă.

Care sunt domeniile cu cele mai multe locuri de muncă în București?

Pentru prima oară în trei ani, domeniul IT Software a urcat pe prima poziție, depășind Vânzările. Următoarele domenii în care sunt cele mai multe joburi în București sunt Customer Support, Contabiliate și Inginerie.

Domeniile în care se vor face cele mai puține angajări în București sunt Juridic, Achiziții, IT Hardware și Marketing – PR.

Domeniile cu cele mai multe locuri de muncă în Timișoara

Vânzările continuă să se claseze pe primul loc în ceea ce privește numărul de joburi în Timișoara, iar domeniul IT a urcat în top 3 domenii, după ce în 2018 se clasa pe locul 5.

Cei care își doresc un loc de muncă în Timișoara vor descoperi cele mai multe poziții disponibile, pe lângă IT și Vânzări, în Customer Support, Marketing și Inginerie.

Training-uri și workshop-uri pentru angajați

Nevoia de a investi în pregătirea angajaților a devenit o grijă din ce in ce mai prezentă în rândul companiilor. Astfel, nu este surprinzător faptul că 24% dintre respondenții la studiul Deloitte consideră necesitatea de recalificare una dintre problemele cu care se vor confrunta în anul ce urmează. Totodată, aceștia înțeleg rolul important pe care învățarea continuă îl are, trei sferturi dintre ei mărind bugetele de training.

Situația la nivel național

Similar cu anul trecut, 96% dintre companiile participante la Raportul Hipo vor investi în dezvoltarea profesională a angajaților, oferind workshop-uri interne/externe, training-uri soft skills și oportunități de participare la conferința printre altele.

Pregătirea constantă a angajaților este importantă și pentru cei care își doresc să avanseze la job. Astfel, printre principalii factori care contează pentru a avansa, potrivit angajatorilor sunt proactivitatea, dezvoltarea constantă a abilităților și rezultatele obținute la proiectele în care un angajat s-a implicat.

Ce abilități caută angajatorii?

În 2019, pe radarul angajatorilor în ceea ce privește abilitățile soft skills se află flexibilitatea, adaptabilitatea, abilitățile de comunicare, proactivitatea și orientarea către rezultate, conform Raportului Hipo.ro.

Capacitatea de învățare continuă s-a aflat pentru prima oară în topul competențelor urmărite de companii, cu un procent de 9.38%. Lucru determinat și de nevoia de a adapta joburile și fișa postului pentru introducerea din ce în ce mai accentuată a tehnologiei în fluxul de lucru.

Piața forței de muncă din România este într-o continuă schimbare, odată cu schimbările tehnologice și trenduri apărute la nivel internațional. Iar noul an presupune și noi provocări pentru joburile din București și din țară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri