(P) Sfaturi pentru a arăta bine într-o cămașă

Data actualizării: Data publicării:
digi24_nimble-made-DRM_6zFkPFw-unsplash

Cămașa este un articol de îmbrăcăminte care, indiferent dacă ai un stil formal sau informal, nu ar trebui să lipsească din garderoba unui domn. Nu este o piesă destinată doar celor care lucrează la birou sau pe care să o poarte cu un costum. Mulți bărbați o resping pentru că au impresia că este doar pentru un look formal, nu știu când să o poarte sau cum să o combine.

Dar adevărul este că există mai multe moduri în care bărbații pot purta o cămașă, fie sub un costum, fie sub o vestă sau geci bărbați, fie simplu, doar cu pantaloni. Totul depinde de model, de imprimeu, de culoare și de ocazie.

Există detalii cărora trebuie să le acorzi atenție pentru a identifica cămășile pentru bărbați care sunt de fapt de bună calitate și care te fac să arăți excepțional. Iată lista noastră de sfaturi despre ce trebuie să faci din primul moment când mergi la cumpărături până în ziua în care te decizi să porți o cămașă.

Cum să cumperi cămăși bărbați?

Dintre lucrurile cheie de luat în considerare pentru o cămașă bună nu pot lipsi balenele (vârfurile gulerului), gulerul în sine, cusăturile, finețea formei sale și nasturii. Toate acestea au o complexitate unică și, ca un sfat general, îți putem spune că, dacă ceva nu te convinge la prima vedere, renunță imediat la acel lucru.

Reguli atunci când cumperi cămăși bărbați de care ar trebui să ții cont:

Dacă ajungi la un magazin știind ce număr porți și ce cauți, ai mai multe șanse să găsești ceva ideal pentru orice ținută.

Ia în considerare faptul că umerii cămășii trebuie să se potrivească cu umerii tăi și să se oprească exact acolo unde începe brațul.

Unele mâneci tind să aibă un spațiu mai mare la unele articole de îmbrăcăminte, așa că ia în considerare ce fel de ținută îți dorești și cum vrei să se integreze cămașa.
Ia în considerare materialele. Bumbac, mătase, in, amestec de poliester. Toate oferă look-uri diferite și nu se potrivesc cu orice ținută. Ia în considerare materialul unui costum pentru a-l completa fără a face o greșeală și gândește-te la alte posibilități pentru alte ținute.

Dacă îți cumperi o cămașă cu imprimeu, asigură-te că se potrivește cu costumul pe care îl vei purta sau cu restul ținutei.

Tipuri de cămăși bărbați în funcție de corp

Ce stil de cămașă să porți în funcție de corpul tău? Corpurile bărbaților sunt complet diferit. Fiecare persoană are caracteristici care o fac unică – un tip de față, o înălțime, un volum.

Iată câteva sfaturi:
Gulerul franțuzesc nu este cea mai bună opțiune pentru bărbații cu gâtul scurt sau cu fața rotundă.
Gulerul mao este ideal pentru persoanele cu gâtul scurt, deoarece expune o mare parte din partea inferioară a feței.
Gulerul kimono este un pariu sigur pentru bărbații cu gât scurt, fețe rotunde sau obraji proeminenți.
Gulerul american nu este recomandat persoanelor cu gâtul scurt, dar este cel mai versatil și comun.

Croială: regular sau slim fit?

Recomandarea noastră va fi întotdeauna să alegi cămăși bărbați cu o croială normală. Însă dacă vrei o siluetă mai subțire pentru a-ți expune eforturile depuse la sală, ar trebui să iei în calcul o cămașă slim fit. O cămașă slim fit are o croială mai strânsă, fiind concepută cu o conicitate în partea de mijloc. Brațele sunt mai strânse, nu mai au atât de mult spațiu de mișcare. Aceste tipuri de cămăși bărbați sunt mai măgulitoare pentru bărbații cu un corp mai subțire sau atletic și ajută la crearea unei siluete mai subțiri.

De unde știi că ai ales cămașa potrivită?

Să începem de sus în jos. Dar mai întâi, îmbracă-ți cămașa, încheie-o cu nasturi până sus și închide manșetele.

Gulerul: dacă îl închizi până la capăt, ar trebui să îți permită să introduci fără probleme degetele arătător și mijlociu ale mâinii. Nu trebuie să fie strâmt sau larg.
Linia umărului: această cusătură trebuie să fie la același nivel cu articulația brațului.

Trunchiul: trebuie să fie bine ajustat, fără cute între nasturi sau umerașe.

Manșeta: aceasta trebuie să fie la același nivel cu baza încheieturii mâinii, nici deasupra, nici dedesubtul acesteia. Nu trebuie să fie prea strânsă sau prea largă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri