Pădurarii protestează în fața Guvernului

Data publicării:
padurari

Aproximativ 1.200 — 1.300 de reprezentanți ai Federației pentru Apărarea Pădurilor (FAP), organizație non-guvernamentală, protestează, miercuri, în Piața Victoriei, față de situația actuală a pădurilor din România. Acțiunea de protest este programată să se desfășoare între orele 11,00 — 14,00, în fața Guvernului.

Forestierii au mai pichetat, în data de 7 aprilie, sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind primiți, ulterior, în audiență de secretarul de stat Viorel Traian Lascu, căruia i-au înmânat o petiție cu revendicările solicitate.

În viziunea inițiatorilor protestului, propunerea Departamentului Păduri pentru modificarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din proprietate publică nu soluționează problematica creată prin aplicarea HG nr. 924/2015, iar estimările Federației amintesc de faptul că aproximativ 7.000 de salariați de la RNP - Romsilva vor fi concediați.

Printre revendicări se află și anularea Ordinului de Ministru prin care se împiedică participarea angajaților Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva la procesul de selecție pentru membrii Consiliului de Administrație. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri