Palatul Parlamentului nu mai are ghizi

Data actualizării: Data publicării:
casa poporului palatul parlamentului 5614099-Mediafax Foto-Ana Poenariu-1

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se reuneşte, marţi dimineaţă, pentru a rezolva „o situaţie de urgenţă administrativă”, în condiţiile în care, din 1 februarie, nu mai sunt ghizi pentru vizitele la Palatul Parlamentului şi trebuie să se organizeze un concurs pentru angajarea acestora, a anunţat secretarul Camerei Ioana Bran, citat de News.ro.

palatul parlamentului casa poporului - captura digi24

„Mâine (astăzi – n.r.), de la 9.45, va mai fi un Birou Permanent scurt pentru o situaţie de urgenţă administrativă. Din 1 februarie nu mai sunt ghizi pentru vizitele în Palatul Parlamentului şi atunci se găseşte o soluţie pentru această problemă”, a afirmat deputatul PSD.

Chestionată de ce nu mai sunt ghizi, ea a spus că trebuie să se facă o modificare în structura de organizare a Parlamentului pentru a-i angaja.

„Din cauza contractelor de colaborare, nu se mai poate şi atunci, probabil, se va face o modificare în structura de organizare a Palatului pentru a-i angaja efectiv. Se va face un concurs”, a răspuns secretarul Camerei Deputaţilor.

De asemenea, Biroul Permanent a aprobat solicitarea Comisiei de egalitate de şanse între femei şi bărbaţi pentru a susţine marţi, înainte de a începe lucrările şedinţei, o declaraţie cu prilejul Zilei de 8 martie.

Potrivit Ioanei Bran, Comisia de apărare şi ordine publică va efectua, marţi, o vizită de lucru la SPP.

Secretarul Camerei Deputaţilor a mai spus că Biroul Permanet a aprobat demisia deputatului USR Manuel Costescu „pe motive familiale”.

„Această solicitare se trimite către Comisia juridică care o să facă un raport, se votează, după care se vacantează locul şi vine următorul pe listă”, a spus social-democrata.

De asemenea, ANI a transmis o scrisoare Biroului Permanent în care a informat că deputaţii Steluţa Cătăniciu şi Ioan Sorin Roman au primit interdicţia de a mai executa o funcţie sau o demnitate publică pentru o perioadă de trei ani.

„Scrisoare din partea ANI cu referire la doamna deputat Steluţa Cătăniciu şi domnul deputat Ioan Sorin Roman. Aceştia au primit interdicţia de a mai executa o funcţie sau o demnitate publică pentru o perioadă de trei ani. Această scrisoare merge către Comisia juridică după care vine punctul de vedere şi vacantarea”, a afirmat Ioana Bran. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri