Pământul a luat-o la vale în Băile Olănești

Data publicării:
drum-1

Locuitorilor de pe această stradă nu le-a venit să creadă când au văzut că în asfaltul proaspăt turnat s-a format un crater de aproape un metru. O bucată bună din drum s-a prăbuşit. O altă stradă a fost modernizată alături de alte 23 în cadrul unui proiect în valoare de 5 milioane de euro, bani obţinuţi dintr-o finanţare europeană.

„Clar că este o situaţie neprevăzută. Vom întocmi documentaţia şi vom merge la ADR pentru a prezenta clar ce ni s-a întâmplat cu documente. E clar o situaţie neprevăzută. Nu se gândea nimeni că se va ajunge aici şi sunt potrivit proiectului pe diverse şi neprevăzute”, a spus Sorin Vasilache, primar Olăneşti.

Probleme sunt însă şi pe drumul judeţean 656 care face legătura între staţiunea Băile Olăneşti şi satul Comanca. Un mal de pământ s-a prăbuşit pe şosea, iar în staţiune se ajunge acum doar pe DN64. Autorităţile locale au apelat la ajutorul prefectului pentru a rezolva situaţia.

„Noi îi ajutăm cu posibilităţile pe care le avem. În primul rând obligativitatea noastră este să facem constatarea rapidă să se facă un deviz de estimare a lucrărilor care trebuie efectuate să aflăm valoarea lor în aşa fel încât să se poată da”, a spus Dumitru Cornoiu, prefectul din Vâlcea.

Autorităţile judeţene susţin că momentan nu se poate interveni în zonă pentru că există pericolul ca utilajele să fie prinse de malul de pământ care ameninţă zona. În Băile Olăneşti se produc alunecări de teren la fiecare ploaie torenţială.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri