Panglici pentru promisiuni neonorate. Protestul locuitorilor Prelungirii Ghencea

Data publicării:
protest ghencea

„Tăiem panglica proiectului care există numai în imaginaţia noastră, deocamdată, de care ne vom ţine. Vom vota şi noi când vom putea să circulăm. Altfel nu!”, au spus protestatarii.

Cei 50 de locuitori din Prelungirea Ghencea adunaţi la protest au parodiat festivismul autorităților, tăind panglica promisiunilor neonorate. A fost marcată astfel trecerea unui an de când primarul general Sorin Oprescu le promitea oamenilor lărgirea străzii ce face accesul dinspre localitatea Domneşti în Bucureşti. Atunci, oficialii se lăudau că proiectul include trotuare, staţii RATB şi piste pentru biciclişti. Termenul de finalizare al lucrărilor era 2016, dar e greu de crezut că va fi respectat, de vereme ce nici măcar nu au început.

„În felul acesta se face racordul cu tot ce înseamnă Prelungirea Ghencea şi în felul ăsta pregătim bulevardul Prelungirea Ghencea, îl pregătim pentru începerea lucrărilor din primăvară pentru şoseaua Domneşti. Ministerul Marilor Proiecte, domnul Şova, se ocupă de ce înseamnă trecerea peste şoseaua de centură şi partea de intrat în zona respectivă. Noi venim de aici de la intersecţia cu Braşovul, lărgim pe partea dreapta, să ne ferim de exproprieri”, spunea Sorin Oprescu în noiembrie 2013.

„Am pregătit prima colivă din viaţa mea, am pregătit-o pentru că din păcate încrederea locuitorilor din Prelungirea Ghencea în autorităţi a murit după un an de promisiuni deşarte”, spune o protestatară.

Şi Victor Ponta a promis că lărgirea la 4 benzi a Bulevardului va coincide cu realizarea unui pasaj peste Centură. Totul până în 2014.

„Acum îl sunăm pe domnul Ponta să vedem dacă răspunde cetăţenilor din Prelungirea Ghencea şi dacă are vreo noutate pentru promisunile făcute. Nu. Apel terminat”, arată o participantă la protest.

Valoarea proiectului de modernizare a străzii Prelungirea Ghencea este estimat la aproape 500 de milioane de lei, dar oficialii le-au transmis oamenilor că, deocamdată, nu mai sunt fonduri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri