Papa Francisc: Pandemia nu este o scuză pentru exploatarea lucrătorilor

Data publicării:
Paștele catolic 2020. Papa Francisc vorbește despre semnificația Învierii în vremuri de pandemie
Papa Francisc vorbește despre semnificația Învierii în vremuri de pandemie Foto: captură TV

Angajatorii trebuie să respecte demnitatea angajaţilor, în special a lucrătorilor migranţi, în pofida dificultăţilor economice provocate de criza pandemiei de coronavirus, a declarat miercuri la Vatican papa Francisc, citat de Reuters.

"Este adevărat că această criză afectează pe toată lumea, însă demnitatea oamenilor trebuie să fie întotdeauna respectată", a afirmat papa Francisc la finalul audienţei generale de miercuri, care a avut loc în biblioteca papală, nu în locul obişnuit, Piaţa Sfântul Petru, din cauza măsurilor restrictive impuse în Italia, transmite Agerpres.

Suveranul pontif a declarat că a primit numeroase mesaje despre probleme legate de muncă pe 1 mai, dată la care majoritatea ţărilor au sărbătorit Ziua internaţională a muncii.

Papa Francisc a declarat că doreşte să îi apere pe "toţi lucrătorii exploataţi" şi a îndemnat "pe toată lumea să facă din această criză o ocazie pentru a repune în centru demnitatea persoanei şi a muncii".

Liderul de la Vatican a menţionat în mod special exploatarea lucrătorilor agricoli din Italia, majoritatea migranţi.

În ultimele săptămâni, în Italia au avut loc arestări ale unor proprietari de ferme şi plasatori de forţă de muncă care recrutează şi supraveghează lucrătorii agricoli. În cele mai multe cazuri, plasatorii erau la rândul lor migranţi.

Săptămâna trecută, trei proprietari de ferme şi un migrant din Gambia au fost arestaţi sub acuzaţia de exploatare a aproximativ 50 de lucrători agricoli migranţi în regiunea Puglia din sudul Italiei.

Într-un alt caz recent, trei albanezi care lucrau ca plasatori de forţă de muncă pentru un producător viticol din nordul Italiei au fost arestaţi după ce au forţat muncitori migranţi să lucreze până la zece ore pe zi fără pauză în schimbul unor salarii mici.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri